22 Aralık 2016 Perşembe

SAHABENİN İCMA'

Cenab-ı Peygamber "Benim her bir ashabım gökteki parlak bir yıldız gibidir ve asırların en hayırlısı benim asrımdır"buyurmuştur.Sahabenin itiraz etmediği icma ettiği konuları tartışmak hiç kimsenin haddi değildir.
EbubekirSıddık efendimiz, Minberde dahi edebe riayet ederek ,Efendimizin sağlığında oturduğu basamağa oturmadı. Hz.Ömer, odun toplamak için şehrin dışına çıkar şehre döndüğünde ise yürürken halktan yol vermelerini isterdi. Her gün sadece yedi lokma yerdi.Sofrasının üstünde sirke ile tuz bulunurdu.Yediği ekmekte beytülmaldan değildi. Saka gibi meşkini kendisi taşır, herkes yattığı zaman koca karıya su taşırdı. Gece vakti bile kendisine zaman ayırmaz, sabaha kadar orduyu bekler başlarında nöbet tutardı.Huzeyfe'ye:"Ey Nazar sahibi!Ömer'de nifak alameti görüyormusun? ayıbımı yüzüme söyleyen kimse  bana zulmetmemiş olur aksine bana yol göstermiştir"dedi.Ne kumaştan bir abası var ve ne de kilimi.o hırkasını on parça deri ile yamamıştı.
Örneklerimiz bunlardı.Peki bugün idarecilerimizi bunlarla kıyasladığımızda durum nedir?Kim yanlıştadır.Kimin istikameti doğrudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder