19 Temmuz 2016 Salı

ALLAHIN TÜRKLERE LUTFU.


ALLAHIN TÜRKLERE LUTFU..KURANDA İKİ AYET TÜRKLER İÇİN İNMİŞTİR.ALLAH,.BAŞKA HİÇ BİR IRKA BİR AYRICALIK TANINMAMIŞTIR..ÇOK ŞÜKÜR..Ne Mutlu Türküm Diyene..

Kabe de gelen tek ayettir. Bu ayet Orta Asyadan gelen Kayı boylarından olan Kureyşin Sureyc kabilesi için gelmiştir..Ayette çok ilginçtir hikayeside..
Peygamberimiz, Hz Muhammed nihayet Kureyşi yenmiş muzaffer olarak Mekkeye girmiştir..Hemen Kabe ye putları Kabe den temizlemeye gider..Ama Kabe nin anahtarı yoktur..,Hz Aliyi (ilmin babası) anahtarı Osman bin Talha dan alması için gönderir..Osman bin Talha, Kureyşin asırlarca kılıclarını yapan "demirci" ailesi olarak tanınan Orta Asyadan gelmiş Kayı boyundan olan bir kabiledir..Kabenin Anahtarına sahib olan bu aile aynı zamanda Kureyşin bayraktarıdırlarda..Hz Osmanın kılıcını yapıp üzerine IYI kayı boyunun damgasını vuranda gene bu ailedir..Osman bir Talha anahtarı vermek istemez..Hz Ali elini Osman bin Talhanın bileğinden tutar Kabenin anahtarını zorla ondan alır..
Bu arada Cebrail A.S gelir ve Peygamberimize Kabe de inen tek ayet olan Nisa Suresi 4;58 ayetini öğretir..
İnnallâhe ye’murukum en tueddûl emânâti ilâ ehlihâ ve izâ hakemtum beynen nâsi en tahkumû bil adl(adli). İnnallâhe niımmâ yeızukum bihî. İnnallâhe kâne semîan basîrâ(basîran).
en tueddû iade etmeniz, teslim etmeniz
el emânâti emaneti..
Şüphe yok ki Allah, emânetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adâletle hükmetmenizi emrediyor. Gerçekten de Allah, size ne de güzel öğüt vermede. Şüphe yok ki Allah, her şeyi duyar, görür.
Bu arada Hz Ali, Osman bin Talha dan aldığı anahtarı Hz. Muhammede getirir..Peygamberimiz, Hz Ali ye anahtarı Osman bin Talha ya geri götürüp iade etmesini söyler..Hz Ali, benden almamı istemiştin, neden şimdi gidip iade etmemi istiyorsun diye sorar..Bunun üzerine Peygamberimiz ona Cebrail A.S ile yeni inen vahiyi söyler..Hz Ali hemen geri gidip, Osman bin Talha ya anahtarı geri verir..Osman bin Talha şaşkınlıkla biraz önce zor kullanarak elimden aldığın anahtarı şimdi niye geri veriyorsun der..Hz Ali ona Peygamberin öyle emrettiğini ve ayeti anlatır..Allahın Adaletine hayran kalan Osman bin Talha Peygamberin yanına gidip Ona müslüman olmak istediğini söyler ve olur..
ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder