23 Haziran 2019 Pazar

SEÇİM SONUÇLARINI BİLMEK NE KADAR ÖNEMLİ?

İstanbul seçim sonuçlarını bilmek çok önemli mi?
Bu sonuçları bilmekten çok daha önemli konular olsa gerek;
1-)Binali yıldırım mı? İmamoğlu mu?Sonucu bildin!Neye ve kime yarar?;Belediye başkanından dünyalık yararlanmak isteğinde olanlara öncelikle yarar.Tabi ki mensup olduğu partisine yarar."Yarar" kelimesini açarsak üç beş günlük dünya hayatı için para ve mal demektir.Sonunda terk edilecektir.
2-)Binali Yıldırım ve İmamoğlu açısından kazanının başlangıçtaki nefsi hazları zirve yaparken acaba bitiş zamanındaki değerlendirmede "Keşke" diyecek mi?Biraz daha ötesi ahiretle alakalı olarak "Keşke diyecekler" mi?
3-)Tercihleri yönünden İstanbul halkı için "Nasılsanız öyle idare edilirsiniz"kanuni ilahisi tecelli edecek.Bu tür dünyevi seçimlerle alakalı Netice almak mı? Başarılı olmak mı? noktasında sebebler-sonuçlar konusunda çok şey söylenebilir ama kaderi ilahi vardır.Cüz'i irademiz ve sebeplere tevesssül perdesinin çok ötesinde gizli olan kaderi ilahiyi alt etmek asla mümkün değildir.Kaderi ilahiyi bilenler suskun.Bilmeyenler ,kemik kavgasında.Güçlü gözüken Zayıf'ı ezerek nefsinin isteğini tatmin ederken sona her nefeste bir tık daha yaklaştığnı insan nasıl göremez.Geçmiş iktidarların kalıntıları ve haberleri ortada  iken bunları görememek ve idrak edememek ise gizli bir efsun.Hafız Şirazi hayatta olsa idi açıkça söyler di:"Hocam! sarhoş eden şeyin hangisi daha şiddetli haram?Sarhoşluğu bir gün süren üzüm suyu mu? Yoksa bir ömür süren makam isteği mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder