16 Haziran 2019 Pazar

İSKENDERUN İL OLACAK

90'lı yılların başında idi. Necib Sultan'ım Türkiye'deki il sayısının 100'e çıkacağını ifade etmişti. Bu gün için İskenderun'un il yapılacağını sözünü tekrarladı. Bu iktidar yahut peşinden gelenin bunu mutlaka yapacağını belirterek İskenderun'un "Serbest Bölge " olmasına eski milletvekillerinden Mustafa Deliveli'nin  karşı çıktığını belirtmişti.
Belki, Ak Parti iktidarı,halk nazarında yaşadığı kan kaybını önlemek ve yeni heyecan getirmek için il yapma vaadini gündeme sokabilir. İl yapmak yeni kadro ve masrafı gerektirir. Osmanlı'nın yıkılış zamanındaki israf değerlendirildiğinde, iktidar ayakta kalabilmek için her türlü yola başvurabilir. İskenderun'un il yapma kararı memleket için isabetli midir?Evet. Bölgeciliği insanımızın geninden çıkartamayız. Merkezi gelirin dağılımı,yatırımın eşit olarak dağıtılması eyleminde maalesef il merkezinde bulunanlar çıkarcı davranmaktadır."Her şey güzel olacak" sloganının icadından yıllar önce Necib Sultanım buyurmuştu : Her şey iyi olacak.
Devayı derdin içine gizleyen Rabbim, sabırlı davranılırsa, sonucun inananlar için iyi olacağını vaadetmiştir. Ferahın kapalı olan  kapıları, sabır anahtarı olmaksızın açılamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder