29 Ağustos 2018 Çarşamba

SORU:"HAK SIRRINA ULAŞMA TALEBİM VAR AMA MANEVİ YOLDA HİÇBİR KAPI AÇILMADI".

diye soru sorup"Herhalde Hakk'ın dergahında makbul bir kul değilim diyerek bundan dolyı Hakk7ın zevki ve hakikatın sırları sadece dilimdedir.Bu sırlar bende hal değil , kal oldular.Bu hicabdan kurtulup Hakk sırı bana açılılıp aşikar olsun ve Manevi seferimi tamamlayayım ,bu hususta yardıma muhtacım himmete eremezsem mahcub kalırım diye gözyaşı dökenlere şöyle cevap verilmiştir:
Ey dost, zat dergahının ve hakikat irfannın kapıları daima ve ebediyyen acıkır.Bu kapı hiçbir zaman kapanmamıştır.Bir kişi mürşit yardımı ve tecrid ile (benliğinden soyunarak) Hakk'a sefer etmişse , ona hiçbir nesne engel olamaz.O, dilediği anda sefer eder ve vicdani zevk ile maksadına erişir.Bütün bunlar Hal ile olur .Halsiz sadece kelamını bilmekle erişilmez.
Bilki irfan sözleri ,"söz" den ibarettir.Bu sözleri öğrenip ezberlemek mümkündür.Ancak kişinin yaşamadığı sırrın sözlerini dile getirip söylemesi sefer-i illallah(Allah'a doğru seyir) değildir.Belki böyle sugi sözlerini öğrenmek , insanın Hakk'dan uzaklaşmasına sebeb olacaktır.Kişi ermediği sırrın sözünden dem vurmamalıdır.o gibi kelam söylemektense sükut etmek evladır.
İnsana bu talebin nereden niçin geldiği ise;
Cevabu şudur:Cenab-ı Hakk seni dilemiştir.Sendeki bu dilek, O'nun seni dilemesidir.Bu nedenle sen O'nu arzular hale gelirsin.Eğer O, seni dilemeseydi sen O'nu dilemezdin.Sendeki bu talep O'nun talebidir.O, sana talip olmasaydı ,sen nasıl talepte olurdun?
Allah'ın sen talep etmesinin sebebi şudur:
Gönül bulutundan hakikat güneşi doğmuştur.Onun hararetinin şiddetinden  ki, Hak dergahında sen, seninle talep edildin.Bu sebeble sende Hakk'a ulaşma arzusu meydana çıktı.Eğer güneşin nurunu bulursan güneşi de bulursun.
Bu nur nerdedir,hangi ufuktan doğar? dersen "İşte bu Allah'ın lütfudur ki , onu dilediğine verirAllah büyük yütuf sahibidir"(Hadid/21) sırrının rüzgarı kokusunun zerresi bir kere sana erişirse , güneşin nurunu bilirsin.Esasen bu nur apaçık ortadadır.Ne varki zuhurunun şiddetinden ötürü gizli zannolunur.Onun için ki gafillerin gözünden perdelenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder