31 Ağustos 2018 Cuma

ÖLÜMLE ALAKALI BİR AYETE BAKIŞ

Bakara suresi 28 ayeti:"Siz ölüler idiniz de sizi diriltti.Sonra yeniden öldürecek yeniden dirileceksiniz.Sonra da O'nun huzurunda haşredileceksiniz"
Bu ayet hakikatta insanı Kamille olan diyaloğu anlatır.Şöyle ki:Siz her ne kadar yaşayan birvarlık olarak diri olsanızda sizinbu diriliğiniz gerçek bir dirilik değildir(Enfal suresi24)Ne zaman ki gerçek bir mürşidi Kamil'in huzuruna vardınız ,Osizi kabul etti  ve size hakikat iksirinden (sırrı zikir) bir kadeh içirdi  ve seni sana bildirdi , yani zikri hakikiyi (ki ehlullah lisanında buna Maye-i Muhammediyye denir) sana telkin etti.İşte şimdi dirildin.Sonra seni öldürür! Ne ile? Tevhid ile.Sen, varlığı kendinin zannediyorsun.Ef'al, sıfat ,zat benimdir diyordun .Bunların senin olmadığını , senin sadece bir mazhar olduğunu , Hakk7ın varlığına sahip çıktığını , mürşidikamil sana bildirir vevarlığı sahibine iade edersin fenafillah olursun.İhtiyari ölümün tahakkuk eder.Ölünün efali, sıfatı , zatı varmıdır?Yoktur.Sen de bunların hakiki sahibini idrak edince , sen deölü oldun.
Mürşidikamil saliki yeniden diriltir.Nerde?.Beka mertebelerinde .Ne ile? Tevhid ile.Artık sana ebedi ölüm yoktur.Fenadan bekaya taşınmalar ebediyyen devam eder.Buna son yoktur.Ne zaman ki bu alemde insanı kamil kalmaz,dış içe,iç dışa döner kıyamet kopar.Kime?Kıyameti kopmayanlara.Yani ölüm gelmeden evvel ölmeyenlere.Zira ihtiyari ölümle ölenlerin kıyameti sağlıklarında kopmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder