14 Mart 2018 Çarşamba

ÖYLE BİR PEYGAMBER Kİ;

"Kul inkuntüm tühıbbunallahe fettebi'uni yuhbibkümullahü ve yağfir leküm sünubeküm.."(Ali-imran 3/31)ayeti celilesiyle kendisine tabiiyyet ve muhabbet; doğrudan doğruya Allah'a tabiiyet ve muhabbet olduğunu  ve Habibine tabiiyyet ve muhabbet neticesinde mağfiret sıfatının işleyebileceği bildirilen bir büyük Nebi'dir.
Yine Cenab-ı Hakk;zulmetin mukabili olmayan nurun sahibi bulunan Hz.Muhammed'e bütün eşyayı musahhar kılmış, onun için meçhulü kaldırmıştır.
O:Hendek gazasında en kuvvetli pazu sahiplerinin kıramadığı kayayı kazmanın ucu ile hafif gösterircesine parça parça ederken, sıçrayan kıvılcımların alevinde, ümmetine fütuhat yolu açıldığını ve Kisra'nın bileziklerinin ,Ömer'in eliyle eshabından birinin bileğine takılacağını haber veren Nebiyyi Ekremdir.
Uhud dağında Sıddik efendimiz ve Hz.Ömer ve Hz.Osman'la birlikte bulunurken sadır olan zelzeleye hitaben "Ya Uhud ! Üzerinde bir Nebi, bir Sıddık,iki şehid vardır.Sallanma "emrini verirken müstakbelde Hz.Ömer ve Cenab-ı Osman'ın şehid olacaklarını haber veren bir zat-ı kudsiyyet-sıfatdır.
O;Kafirlerin işkence ettiği Ammar'ın yüzünü gözünü silerken ;"Seni eshabım şehid etmeyecek.Sen, Fie-i Bağıye tarafından şehid edileceksin, son lokman da sulu süt olacaktır" diye haber veren bir Nebiyyi Ekremdir.
İram Rum harbinde İran Rumlara galib gelince müşrikler sevinmişlerdi.Çünkü İran putperestti.Rum ise ehlikitaptı"ELİF, LAM, MİM, ĞULİBETİRRUMÜ"(Rum30/1,2) ayeti nazil olunca Fahri alem;Senesi, ayı ve günü ile Rum'un tekrar galip geleceğini haber verdi.Bu haber üzerine Hz.Ebubekir efendimiz 100 devesine bahse girdi.Bahse girdiği kimse öldü ancak mirasçılarından bu develer alındı.
iRAN ŞAHI PERVİZ'E MEKTUP gönderdiği vakit ;Şah isminin , Zatı Risaletten sonra yazılmasına hiddetlenerek mektubu yırtmış  ve Yemen valisi Bazan'a haber göndererek "Hicaz da bir nebi türemiş onu hemen bana gönder"diye emir vermiş.Bazan şahın göndermiş olduğu emri üç adamı ile Cenab-ı risalete gönderdiği vakit "Bu mektubun cevabını yarın vereceğim, yarın geliniz" diye buyurmuş, ertesi gün geldikleri vakit;"Allah, şahınızı bu gece oğluna parçalatmıştır" diye haber vermişlerdir.İşi tedkik eden vali Bazan ile elçileri haberin doğruluğunu anlayınca islama girmişlerdir.
Hz.Musa'ya kayadan su çıkartırken,Efendimiz (sav) hariçteki vasıtaya müracaat etmeksizin Cenab-ı Hakk,parmaklarından su kaynağı tecelli ettirmiştir.
Ayinedir bu alem, her şey Hak ile kaaim,
Mi'rat-ı Muhammed'den Allah görünür daim" denmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder