7 Mart 2018 Çarşamba

DOĞRU SÖZ VAKTİNDE SÖYLENMELİDİR?

Eski yahut eskimeyen tabirle sabık Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez'in bir mülakatında dile getirdiği sözler şunlardı:
*Ahkam kesen fetvalara değil, hikmetli öğütlere ihtiyacımız var.
* Hiç kimse dinin hamisi değildir. Dinin hamisi yalnızca Allah’tır.
* Din taraftar toplama aracı değildir.
* İslam dünyasında büyük zulümler, büyük katliamlar, büyük fitneler yaşanırken yaptığımız hiçbir dini tartışmanın hakikat terazisinde hiçbir kıymeti yoktur.
* Haçlılar Kudüs’ü işgal edip, Şam’a yaklaştıklarında, Bağdat Moğollar tarafından  işgal edilirken, Allah’ın esma ve sıfatları üzerinden birbirini tekfir eden alimlerimizin durumuna düşmemeliyiz.
* Din özgürlüğü ile din istismarını birbirinden ayırmak gerekiyor. İstismarın en kötüsü, en çirkini, en aşağılık olanı din istismarıdır.
* Görevde iken de yüksek sesle ifade ettiğim gibi, sahte bal satanlarla ilgilendiğimiz kadar sahte din tüccarları ile ilgilenmiyoruz.
* Müslümanlar olarak son iki asrın bütün değişimlerine hazırlıksız yakalandığımız gibi hız çağının getirdiği dijital dünya çağına da hazırlıksız yakalandık
Bu sözler vazifeden ayrıldıktan(azledildikten !) sonra söylenmiş hakikatlardı.Başkan, Hak Teala'nın içkinin kumarın, piyangonun haramlığını dile getirmediği gibi ,devlet imkanlarının israf edilmesinin işareti olan lüks araçların varlığına da karşı çıkmadı. "DİNİN İZZETİ" söylemi ile "NEFSİN İZZETİ"nin birbirine karıştırıldığından ise hiç söz etmedi. Günaydın hocam,.şimdi serbest konuşabilirsin. 
Mesnevi-i şerifte bir hikaye anlatılır. Adamı kervana bekçi diye almışlar. Gece olunca haramiler kervanı soymuşlar. Sabah olduğunda malların hırsızlandığını gören kervan sahibi hemen bekçiye çıkışmış:Niçin mani olmadın? diye. Bekçi demişki adamlar kalabalıktı ve üstelik ellerinde silah vardı.Kervan sahibi :Peki bari bağırsaydın (!)."Bekçi :o zaman korkmuştum ama şimdi bağırabilirim "diye cevap vermiş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder