28 Mart 2018 Çarşamba

AŞIKLIK BU DÜNYADA GÖRMENİN KAPISIDIR

Aşıklar, Hak dostları, görmek istediğini bu alemdegördü, işitmek istediğini bualemde işitti, sevmek istediğini bu alemde seven kişilerdir.Allah, yedikat gökyüzünün üstündeoturan değildir.Allah bualemle bütün olmuş olan Allah'dır.Bu alemibir kenara bırakarak gökyüzünde Allah aramak yanlıştır.Bu kainatta aradığını bulacak ve onu seveceksin.
Din; kul ileAllah arasındaki sistemin adıdır.İman; kul ile Rab arasındakigörüşmenin, bilişmenin, sevişmenin adıdır.O sistemin içerisinde oluşacak olan iman ise ; imanı mutlaktır.
Allah bir sistem kurmuş adına DİN demiş.Bu sistemetabi olanlara MÜSLÜMAN denmiş.Buradan bir sonuca varanlara da MÜMİN demiş.
Şöyle bir örnekle anlatmak mümkündür:
Bir marangoz atelyesi kurulmuş.Bıçkı,keser,çivi,rende v.s tüm aletler mevcut.Bu atelye dinitemsil eder.Bu atelyedeki aletlerin işlevini anlatıp eğitimini yapacak , atelyeyi vealetleri bilen birisine ihtiyaç vardır.Bu zatın tarif ve örnekleriyle bir çalışmaya başlayan kimseden nihayetinde istenen şey, çam kütüklerinden kapı pencere yapmaktır.Kişi atelyede çalışmaya başlar.Keser,ölçer,biçer.Bir imani faaliyet içinde bulunur.işteDinle imanın bu sistem içindeki çalışması sonucu ortaya bir eser çıkar.Bu eserin adına AŞK denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder