23 Nisan 2017 Pazar

GÜNAHLARIN SÜSLÜ GÖSTERİLMESİ VE AZDIRMAK

Hicr suresinin 39 ve 40 ncı ayetinde buyrulmuştur:"(İblis )Dedi ki:Ey Rabbim ! Beni azdırmana yemin ederim ki ben de yeryüzünde onlara(günahları)süsleyeceğim ve hepsini azdıracağım."."Ancak içlerinden ihlaslı kulların hariç"
Günahları,masiyetleri , şehvetleri ve lezzetleri süslü göstermek şeytanın işidir.Dünya bu yüzden aldanış yurdudur.
Allah Teala , düşmanı dostundan, cehennemliği cennetlikten ayırdetmek için yarattı.Peygamberleri yarattı ki cennetlikler onlara uysun , İblis'i yarattı ki cehennemlikler de ona uysun ve aralarındaki fark ortaya çıksın.Şu halde iblis cehenneme ve hakk7a karşı koymaya sürükleyen bir rehber ve simsardır.Sermayesi ise dünyadır.
Dünyayı kafirlere sunduğu zaman onun fiatının ne olduğunu sorarlar. O da:"Dininizi terk etmektir"der.Kafirler dine karşılık dünyayı satın alırlar.Zahidler ise dünyayı terk edip ondan yüz çevirirler.
Dünyaya rağbet edenler ,kalblerinde ne dünyayı ne de dini terki bulurlar.İblis'e :"Bir tadımlık ver de nasıl bir şey olduğunu anlıyalım"derler.İblis "Bana bir rehin verin de vereyim"der.Onlarda işitme ve görme duyularını rehnederler..
Bu sebeledirki dünya ehli dünyalık zevk ve haberleri dinlemeyi, dünyanın ziynetini görmeyi severler.Kulak ve gözleri iblisin elinde rehindir."Bir şeyi sevmek, insanı ona karşı kör ve sağır eder"sözü bundandır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder