15 Nisan 2022 Cuma

TOPLUMUN TEPKİSİZ KALMASI

Yapılan bir kötülüğe yahut zulme karşı tepkisiz kalan bir kavmin ceza örnekleri Kur'an da mevcuttur. Hak Teala Lut kavminin helak edilmesini emrederken Hz.Cebrail (a.s):"Ya rabbi, diye niyazda bulundu.Şu anda 70 bin müslüman teheccüd namazında bulunuyor.Bu kadar çok insanın helak edilişindeki sır nedir? der.Hak Teala lisan-ı hikmetle buyurur:"O kadar müslüman , sayıları sadece 32 olan kafirlerin ahlaksızlıklarına ve küfrüne karşı kayıtsız kaldıkları için helak olacaktır.". Öyle de oldu.

Salih Peygamber'in kavmi, cennetten gönderilen bir devenin bir azgın tarafından öldürülmesine ses çıkartmaması üzerine helak edilmiştir.

İslam'ın ilk şehidi Hz.Sümeyye, işkenceler altında öldürüldüğü vakit, Efendimiz (SAV):"Küfrün işi bitti ve Sümeyye şehit edildiği an İslamiyetin zaferi kesinleşti".Hayr'ın enerji kaynağı iman ve cesarettir.Şerrin  enerji kaynağı ise korkudur.Şer tıpkı korku filimlerinde, başkalarının beynin emerek hayatını sürdüren hortlaklar gibi insanı korkutup  onun manevi enerjisini emmek ister.Aradığını bulamayınca ölmeye mahkumdur.İslamın ilk başlangıcında bir avuç müslüman işkencelerden korkmayıp imanlarını terk etmediler küfür işini bitirmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder