6 Nisan 2022 Çarşamba

KURAN'IN TEŞVİKLERİNDEN:MİSKİNİ DOYURMAK

 Kur'an'ın önem verdiği davranışlardan miskini doyurmak" neredeyse Allah'a iman etmek kadar değerli olarak zikredilmiştir."İnneha la yü'minü billahil azim.Ve la yahuddu ala taamil miskin" buyrulmuştur.Allah'a imanın arkasından zikredilmesinden önemini anlamak mümkün.

Miskin doyurulursa ne olur? Bu davranışın hikmeti nedir? Necib Sultanım , her perşembe günü,kandillerde ve otuz ramazanda vakıf binasında umuma açık yemek verilmesi hadisesi için şöyle bir yorum yapmıştı:"Evlat! Hakk rızası gözetilerek bir miskinin midesine gönderilen bir lokma gün gelir o kimsenin bedeninde olumlu tecellilere neden olur.Düşüncesi,kalbi değişir"

Firavunun ,Hz.musa'nın doğmaması için öldürdüğü binlerce çocuğun ruhunun Hz.musa'nın ruhunu desteklediği söylenir.Miskinlerin karınlarının doyurulması terbiyesi dergahların uyguladıkları bir disiplindir.O lokmalar gün gelir faydalı bir ilim ve enerjiye dönüşür, kötü kişinin ahlakında iyileşmeye ve yücelmeye sebeb olur.Riya ve süm'a olmamak şartıyla yedirilen lokmadan bu iyilikler doğar.yiyen kim olursa olsun .Nihayetinde hakk7ın bir yaratığıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder