16 Nisan 2022 Cumartesi

MUTLULUK ÇAĞI

 Asrı saadet mutluluk çağıdır.Hem insanların hem toplumların kaderlerine ışık tutan muhteşem bir levhi mahfuz aynasıdır.Bir müminin bu çağı bilmesi, hatta yaşar gibi hissetmesi gerekir.Mutluluk çağı Efendimiz'in(s.a.v) doğumundan Hz.Ali efendimizin şehadetine kadar yaşanan zaman dilimidir.Onun en belirgin şeridi Bi'seti Muhammedi ile(Kur'anın tebliği) başlayıp Efendimizin cemal alemine intikaline kadar geçen22 yıldır.

İslam velileri tarihin seyri üzerindeki pek çok istihraçlarını (önceden belirleme) asrı saadetteki incelikleri farkederek yapmışlardır.Efendimizin doğum yılına 40 yıl eklenerek islam nurunun intişarı, altın çağının başlama yılı olarak önceden tayin edilmiştır.Ebrehe ordusu Kabe'yi yıkmak için geldiklerinde Ebabil kuşları havadan attıkları taşlarla nasıl orduyu mahvetmişse bu hadisenin üzerinden geçen 40 yılın sonunda Efendimiz dünyaya gelmiştir.Doğumdan sonra 40 yıl geçmiş Risalet tebliğ edilmeye başlanmıştır.

1945 yılında Japonyaya atılan atom bombasından 40 yıl sonra Gorbaçov Rusya'da iktidara gelmiştir.40 yıl ve 22 yıl dilimleri önemlidir.En kötü bir hadiseden 40 yıl sonra değişimin olması ve bu değişimin kemalatının 22 yıl devam etmesi gibi.

Bedir savaşının sırrı ve Uhud savaşının sırrı manidardır.Bedir Savaşı inançsızlara inen bir tokattır ve İslamın zafer zincirlerinin kapılarını açmıştır.Uhud savaşında ise müslümanlar kan kaybetmişler , fakat yinede yenilmemişlerdir. kaybının nedeni Efendimizin emirlerine gösterilen ihmal ve ganimet zaafıdır.

Bu sırları bugünün dünyasına uygularsak 2001 de kurulan AKP,22 yıl kemalatını devam ettirdikten sonra 2023 de 22 yıl sonra muhtemelen silinecektir.1980 ihtilalini kötü bir hadisenin başlangıcı olarak addedersek bu hadiseden sonra 40 yıl sonrasında yeni bir doğuş yaşamanın başlangıç günleri gelecektir.İnananların iktidarı Bedir sırrı ise Zenginleşme hırsı, yolsuzluk ve hırsızlık, mal toplama istekleri de Uhud sırrı olarak tecelli etmiştir.

Hem kişisel hayatımızda, hemde cemaatların hayatlarında , hemde milletlerin kaderlerinde iman sırrı hep bu Bedir-Uhud hikmeti ile yaşar.

İslamın altın çağı gelmektedir.Bu çağın bayraktarlığını Türk milleti yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder