8 Mart 2019 Cuma

ÜMMETTEKİ İHTİLAFLAR

Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Peygamberinden sonra ihtilafa düşen her ümmetin bâtıl ehli, hak ehline galip gelmiştir."

Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "İhtilafa düşmeyin. Şüphesiz sizden öncekiler ihtilafa düştükleri için helak oldular.
Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "İhtilafa düşmeyin ki kalpleriniz de ihtilafa düşer.
Resûlullah (s.a.v.) yine şöyle buyurmuştur: "Benim yanımdan birlik içinde gittiniz, ayrılık halinde mi döndünüz? Şüphesiz sizden öncekileri helak eden şey ayrılıktı.

İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Allah'a yemin ediyorum ki Allah'ın istediği dışında Peygamberinden sonra ihtilafa düşen her ümmetin bâtıl ehli, hak ehline galip gelmiştir.
İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Allah'ın dininde renkten renge girip kaypaklık etmeyin. Hakta birleşip cemaat olarak yaptığınız ve hoşlanmadığınız şey, bâtılda birbirinizden ayrı olarak yaptığınız ve sevdiğiniz şeyden hayırlıdır. Münezzeh olan Allah ayrılığa düşen hiçbir kavme geçmişte bir hayır vermediği gibi, şimdi de vermez.

İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Şeytan, yollarını güzel gösteriyor, dininizi düğüm düğüm çözmek istiyor. Sizleri birlik yerine ayrılığa ve ayrılıkla da fitneye düşürmeye çalışıyor. O halde onun vesvese ve büyüsünden yüz çevirin.

İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Allah'a yemin olsun ki onların, bâtıl yolda birlik içindeyken, sizin hak yolunuzda ayrılığa düşmeniz sebebiyle çok geçmeden sizlere galip geleceklerini sanıyorum.

İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Ümeyyeoğulları arasına ihtilaf düşmedikçe hükümet sürekli onların elinde kalacaktır.

İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Ümeyyeoğullarının içinde koşturacakları bir fırsat meydanı vardır. Aralarında ihtilaf çıkınca sırtlanlar onlara galip gelir.
İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: "İki davet farklılaştığında şüphesiz biri delalet olmuştur." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder