31 Mart 2019 Pazar

SAMİRİ'NİN KEŞFİ

Hz.Musa (a.s) 'ın kavminin içinde bulunan Samiri  isimli kişi,Hz.musa'nın sohbetinin bereketi ile keşfi açıldı ve Hz.Cebrail'i atının üzerinde mütemessilen gördü.Atın ayak bastığı kuru otlar  yeşillenmekte idi.atın ayak bastığı yerden bir avuç toprak aldı sakladı.Sonra israil oğullarının kadınlarının ziynet eşyalarından topladı onları ateşte eritti,içine o toprağı kattı ve bir buzağı heykeli yaptı .Toprağın hassiyeti nedeni ile buzağı ses  verdi ve İsrailoğullarına hitaben "Sizin ilahınız ve Musa'nın unuttuğu ilah budur" diye onları yoldan çıkarttı.
Samiri,Hz.Cibril'in mucibi hayat olduğunu Hz.Musa'dan öğrenmişti Kibir ve azametinden dolayı Hz.Musa'ya tabi olmayarak bir dini batıl icad ederek ve o görüşü kendi irfan ve zekasından gördü.
Ancak Hz.Musa'nın bir hüneri vardı ki Samirinin sonu oldu.Ona "Defol git,muhakkak senin için hayatta "Bana dokunma" demek vardır".buyurduSamiri yanına hiç kimsenin yaklaşmasını istemiyordu.Çünkü birisi kendisine yaklaşsa sıtma ve titreme başlıyordu.Bu şekilde öldü.
Reis olmak için başta dönüp dolaşan birçok ilimler vardır ki , o ilim ve hünerler ile kişi başını ve hayatını gaib eder.Samiri vakıası bu halin bir örneğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder