22 Şubat 2019 Cuma

DÜŞMANLIĞIN(ADAVETİN) SEBEBİ/KAYNAĞI NEDENDİR?

İnsan düşünür,insan cinsi arasında her düşmanlığın dayandığı bir sebeb olması gerekir.Düşmanlık göstermek yahut düşmanca davranmak için bir sebeb olmayınca insan kendi cinsinden bir diğerine vefalı olması gerekir.Akli olarak bu böyle olması gerekirken ,düşündüğümüzde Hz.Adem, İblis'e ne yapmıştı ki?bir kötülük mü etmiş ti?Hayır! Yılan ve akrep insanı sokmak ister.İnsan ona önceden bir şey yapma dı ki bu kötülüğe muhatap ola.Kurdun yaratılışı vahşet üzerinedir.İnsanda hased mevcud olduğundan düşmanlığın kaynağı hased duygusudur.İnsanda şeytanlık damarı vardır ve üzerinde nefsin hileleri etkilidir.
Bu nedenle İnsanların pek çoğu adam yiyicidir.onların "selamün aleyke"lerinden  az emin ol.Çünkü dillerinde olan bu söz kalblerinde yoktur.Onların kalblerinde şeytan tasarruf etmektedir.Suretlerinin insan olduğuna aldanma.
Dil ve kalb,söz/fiil bir olmazsa o kimse bu geçici hayatta ve manevi cihadda tepe üstü düşer.Cin ve insan şeytanları kötü şeylere, nefse hoş görünen elbiseler giydirir;insan şeytanları sadık bir seven gözüküp , seni tuzaklara düşürmek için hürmet göstererek hile yapar."Şeytan onların amellerini süslü gösterir"(Nahl 16/63).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder