21 Ocak 2019 Pazartesi

RÜYA ÜZERİNE

Rüya için Peygamber mesleği dense yeridir.Allah Teala'nın kularına bahşettiği en önemli tedrisat şekillerinden biridir.Bu halin peygamberlerde tecellilerin de şu örnekler vardır:
Hz.Adem (a.s) tövbesinin kabul olduğu müjdesini ,Hz.Havva annemizin nerede olduğunu  ve Arafat'taki buluşmalarını Cenab-ı Hakk'dan gelen haberle öğrendi.Yani rüya ile.
Şit (a.s)'a Hak teala elli sahife indirmiştir.Bu sahifelerin indirilişinin rüya ile olduğunun kaydı hadislerde mevcuttur.
İdris (a.s)'ın yazı yazması,elbise dikmesi yine Hak Teala'nın bahşettiği rüya ile olmuştur.
Hz.Nuh(a.s)'a gemi inşa etmesi için gelen emir gene rüya ile bildirilmiş,hatta nasıl inşaedeceğinin talimi de rüyada öğretilmiştir.
Hud (a.s) ,Ad kavminin felakete düçar olacağını rüya vesilesi ile öğrenmiş,ve kavmini tevbe etmesi,böylece tedbir alması için defalarca ikaz etmiştir.
Diğer tüm peygamberlerde nübüvvetin bir parçası şeklinde Hakk Teala'nın peygamberlerine öğretisinde rüya etken rol oynamıştır.
Bu gün bile bir kimse olacak bir hadiseyi "rüyamda gördüm" diye ifade etse insanlar şaşırmazlar.Çünkü rüyada her şey mümkündür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder