28 Haziran 2018 Perşembe

NASİHAT,ÖĞÜT

İnsanlardan bazıları Allah'ın isimlerini , sıfatlarını VE kUR'AN DAKİ BAZI MUKATTA HARFLERİNİN MANALARINI SORMAKTADIR.Buşekilde sorusormak mübtedilere yakışmaz.Hakikat ehli olanlar, layık olanlara bunları izah ederler.Zira bu tür ilimleri bilmenin yolu keşiften başka bir şey değildir.
Her kim bu yolda insanların sözlerini ezberlemek ve hakikatları toplamakla meşgul olursa , boşuna zaman harcıyor demektir.Bu sözleri bitirip ne zaman  ahiret için hazırlık yapacaktır.Hakikat ehli muhabbet ehli demektir.Bunlar muhabbet ve zevk lisanı ile konuşurlar.Ancak bu sözler kolay kavranmaz.Bu sözler bir denizdir ki çokları bu denizde boğuldu.
Arif olan zatlar, kendilerini gizleyerek, içinde bulundukları halet-i ruhiyeyi anlatmak için , diğer Allah dostlarının sözlerini naklederler.
Tabircilerin , tevilcilerin, kelamcıların ve tefsircilerin tümü , Kur'an harflerinden bir harfin onda birini bile anlamamışlardır.
Bu yolun başı nefisten kurtulmak ve onu yok etmektir.Maddi-Manevi hazzı da terk gerekir.Allah dostlarının ne eli, ne dili, ne sözü, ne tasarrufuvardır.Bunların hepsi Allah'ın elindedir.
Haram yemek amelin, Allah'a yükselmesine mani olur, dini zayıflatır.Haram söz de dini ifsat eder.Günah kirlerine bürünmüş olanlarla oturupkalkmak, baş ve gönül gözünü kör eder(İbrahim Dessuki)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder