17 Eylül 2017 Pazar

DÜNYADAKİLERİN ÖVÜNDÜĞÜ ON ŞEY

İnsanların dünyada iken övündükleri on şey.
Halbuki bu on şeyin kıyamet günü faydası olmaz:
1-Mal.Mal bir kimseye fayda verseydi Karun’a fayda verirdi.”Onu da yurdunu da yerin dibine geçirdik(Kasas 28/81)
2. Çocuk.Evladın bir kimseye faydası olsaydı ,İbrahim (a.s) babası azer’e faydası olurdu.
3. Güzellik.Güzelliğin faydası olsaydı Rumlara olurdu.Çünkü güzelliğin onda dokuzu onlara verilmiştir.Allah Teala “O gün nice yüzler ağarır,nice yüzler kararır”(Ali imran 3/116) buyuruyor.
4. Şefaat.Şefatın faydası olsaydı Resulullah (sav)’in iuman etmesini istediği kimselere olurdu.”Sen sevdiğini hidayete erdiremezsin”(Kasas 28/56)
5. Hile ve Düzenbazlık.Sunun bir kimseye fuaydası olsaydı ,kurdukları tuzakların kafirlere faydası olurdu.Allah Teala “Onların bütün tertip ve düzenleri başarısızlığa mahkumdur”(Fatır 35/10)
6. Fesahat/güzel konuşma .Fesahıtın faydası olsaydı Araplara olurdu.”Rahman’ın izin verdiklerinden başkları konuşamazlar”(Nebe 78/38)
7. İzzet ve şeref.Bunun bir faydası olsaydıEbu Cehil’eolurdu.”Tat bakalım.Hani sen kendince üstündün, şerefliydin(Duhan 44/49)
8. Dostlar Dostların bir faydası olsaydı fasıklara olurdu.”O gün muttakiler hariç  dost olanlar(bile) birbirlerine düşman kesilirler.”(Zuhruf 43/67)
9. Taraflar ve tabiler.Peşinden gidilmek fayda sağlasaydı önderlere fayda verirdi.”İşte o zaman (görecekler ki)kendilerine uyulup arkalarından gidilenler, uyanlardan hızla uzaklaşırlar.”(Bakara 2/166)
10.Asalet .Soy sopun bir faydası olsaydı,Yakup(a.s)’ın Yahudilere faydasıolurdu.Çünkü Yahudiler onun neslinden gelmektedir.”Kıyamet günü yakınlarınız ve çocuklarınız size fayda vermezler.”(Mümtehine 60/3)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder