20 Ekim 2017 Cuma

VELİLER PEYGAMBER MİRASÇILARIDIR

Bazı büyükler şöyle demişlerdir: "Hiç bir veliye kerameti,peygamberler (a.s.)'ın mirasçısı olma hükmünün dışında verilmez. Bu nedenle İsa (a.s)'ın varisi olan veli ,İsa (a.s)'ın varisi hükmünde olmadıkça havada ve suda yürüyemez.Muhammed (a.s)'ın varisi hükmünde olmayan veli de onun umumi makamından dolayı kendi kudretiyle bu tür kerametleri gösteremez.
Bir had-i Şerifte: Şayet İsa (a.s) yakını fazla olsaydı, muhakkak (sıdk vasfı gereğince değil de) yakını kuvveti mucibince mutlaka havada uçardı."buyurulmuştur.
Biz İsa (a.s)7ın birbirlerine yakın olarak havada yürüyen veliyullahtan daha kuvvetli bir yakına sahip olduğunda şüphe etmiyoruz. Zira o ulul azm peygamberlerdendir. Bu nedenle kesinlikle biliyoruz ki bizdeki bir velinin havada yürümesi ,İsa (a.s)'ın yakınından fazla bir yakine sahip oluşundan değil,tebeiyet sıdkının hükmü gereğidir.ÇÜnkü İsa (a.s)'yakine tabi oluş bakımından Muhammed (a.s)'a fazilette en yakın kişi olup tüm veliyullahdan daha yüksek sıdk makamıdır.Öyleyse şöyle diyebiliriz:Her ne kadar İsa (a.s)havada yürüme işini terk etmiş olsa da onun buna kudreti var idi.Özetle denilebilir ki:"Hevayı terk etmeyen havada yürüyemez".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder