20 Ekim 2017 Cuma

ESSEYYİD AHMET HÜSAMEDDİN EFENDİ HAZRETLERİNİN İSTİHRAÇNAMESİNDEN


(Olacak olan acayip şeylerin aynası)
Bir kismi hususunda sükut geçilmiştir.
1131 senesinden 68 sene müruruna kadar Avrupalılarda terakki azalacak ve gittikçe çökme  ve inhilal sebeblerini hazırlamış olacaklardır.
1387 ortalarına doğru zuhur edecek olan Piyale yıldızı Avrupa kıtasına hemen temas edecek bir surette geçecek ve güneşin ziyasıda eklenerek bir çok zarar iras edecektir..Cümlesi Muhammed’e iltihak edecektir.
1407 senesinde Harp gayeyi tekemmüle vasıl olacaktır.
(Sin Sin Elif) ahiri Museviyat ve İseviyet dinini terk edecektir.
Arzın etraf ve eknafıyla muhabere edildiği gibi bazı şuaat vasıtasıyla Merih,Zühal ve Utarit gibi sair seyyare ile muhabere edilecektir.(Mim Mim Cim )cemolunacaktır.
Küslümanlardan bir zat gelecek , bu zatın şerefi , Kafkasyanın en ulu dağından etrafa Güneşin şuaı gibi şulenisar olacaktır.
Sair gezegenler ile haberleşme sayesinde Cenabı hakk’ın azameti ve şanı , kudretianlaşılacak ve dünyanın,mahlukat ve mevcudatı ilahiyeye nazaran bir cüz-i ferd mesabesinde kaldığı teslim ve itiraf edilecektir.
Herkes tabi bir din ile(Müslümanlıkla)mütedeyyin olmaya çalışacak, suni ve gayritabii dinlerbüsbütün unutulacaktır.
Hint okyanusunun maverasından gelen sesler herkesi nahuş ve müthiş titremelere uğratacaktır.
Şimal tarafından Karadeniz’e bir su karışmasıyla oranın ahvali gayrisalim bir raddeye gelecektir.
1370 senesinde büyük bir hadise-yi nücumiyye (yıldızlar)zuhur edecektir.
Avrupa devletleri içinde en hakir görülen bir millet kuvvetlenecektir.
Bu vakanın zuhuru anında kırmızı bir ay görülecektir.Avrupanın muvazenesi bozulacak, devletler arasındaki hukuk ve namus kaidelerine riayet edilmeyecektir.
Piyale yıldızının geçmesinden sonra devam eden şiddetli hararet , Avrupa sakinlerinin dimağlarına ettiği tesir sebebiyle fikri ihtirafa ve icat bunlardan külliyen zail olacaktır.Gitgidebüyük adamlar yetişmeyerek bu topluluğu evvelki gibi muhafaza edemeyecek, sanat ve maarifi büsbütün kaybedecektir.Tazyiki hhava ile yapılacak vasıtalarda iki saat mesafeden geçen vapurlar şiddetli bir fırtınaya tutulacak vebatacaktır.
Rusyanın şarkı cenubi cihetinde manevi tüfek şeklinde dinamitli bir ateş patlayacak ,Rusya on yedi parçaya ayrılacaktır.
Kuranı Kerim cümle fenleri topladığından Müslümanlar kuvvet buldukça birer birer Kurandan istihraç yapacaklar.ve sonunda keşf ile Kuranı Kerimdeki sarahatı lafziyyeden nasıl olup da bir şey anlıyamadıklarına şaşacaklardır.
Makinalar tazyiki hava kuvvetiile işleyecek , ateş ve kömüre ihtiyaç kalmayacaktır.
Fransa bütün alemin nazarından düşecek ,Paris şehri harap olacak.Bir vakit  gelecek ki dünyada son derece terakkiye vasıl olacak müslümanlar ,Pariste tetkikatta bulunacaklar,hatta Anadolunun iç vilayetleri ahalisinden bir zat orada hafriyat icrası ile meşgul iken yanına gelen bir zatın”Birader burada ne yapıyorsun?” sualine (Ne mi yapıyorum, burada Paris denilen bir şehir varmış,burada şehir olduğu na dair nişan ve alamet arıyorum) cevabını verecektir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder