14 Ekim 2017 Cumartesi

TESLİM OLANLAR

Evliyaullah’ın büyükleri hadiselere kendilerine teslim edenler olup,HakTeala’nın kendi nefisleriyle ve vücutlarıyla alakalı bildirdiklerine hiç müdahele etmezler.İtiraz etmeyi edebe muhalif bulurlar.
Prostad hastalığı ile alakalı olarak eskiler “Evliya hastalığı” derler.Seyyid Ali Baba Hazretleri 1980 yılında prostattan ameliyat olduktan sonra hiç ayağa kalkmadı. Bundan sonra 4 yıl 4 ay 4 gün ömür yaşamaya devam etti ancak,bahçe içerisine kurdurduğu ,naylon ile örtülü ,ısıtması olmayan ilkel bir  çadır içinde bir hayat sürdü.Daima yine oruçtu. Suyu saf olarak yine içmiyordu. Bulunduğu yer belli olduğundan merkezleşmişti.Ziyaretine gelenler ziyade idi.Bu şekilde ümmeti Muhammed’e merhametten dolayı ziyaretine izin verirdi. Artık başkaca bir doktora gitme ihtiyacı olmaksızın ,”Ya taburcu, yahut Kaburcu”tabirini kullanarak  oturur vaziyette emaneti teslim etti.
Necib Sultan ağır prostad operasyonu geçirdi.  ….. şehrindeki meşhur bir hastane zinciri şubesinde bir Prof. Ameliyatını  yaptı.Hastahane , operasyon için başarılı   kendisi “Doktorla işim bitmedi,daha işim var” diyordu.muhtemel taburcu olacağı gün,tekrar tıkanma olunca apar topar ikince kez ameliyata alındı ve mesane içinde unutulan 2,5 cm den büyük bir parçanın varlığı tespit edilerek parça dışarıya alındı.Allah’dan,hastanın başında bulunan manevi evlatları “uyanık” çocuklardı.Doktor sonucu mahcubiyet içinde anlatırken durum halinden belli oluyordu.Necib Sultan bilmesine rağmen niçin söylemiyordu.Doktor,BİN’den fazla ameliyat yaptığını ifade ederken, bu son hadise, zihninde hastayı da hatırlayacak şekilde yer etmişti. Sultanım bilmekteydi ki,Doktorun bu yöndeki olası bir eksiklik yahut ihmali neticesi bir başka ümmeti Muhammed acı çekmesin diye kendisi,vücudundaki acıya tahammül edip yaşayarak doktorada bir şey öğretmişti.Ziyaretçilerinin renkliliği ve çeşitliliği karşısında kendisini hayret etmiş 90 yaşındaki bu hastasının farkındalığını hissederek “acaba bu hasta Şeyh mi?,bir Bektaşi Dedesi mi?  Diye hayretini dile getirmişti.Belki “Doktor’un da Doktor’a ihtiyacı olacağını “belkide hissedip içinde bir alev uyanacaktı. Ellerine sağlık.İnsanlık için ve biz evlatları için yaşayan Necib Sultan’ı mın İmtihanı  inşallah bitmiştir.
Efendimiz Sav’e “Ümmi Peygamber” denmiştir.Kuran okuyup bildiği halde yazmaması,Peygamberimiz (sav) için en büyük mucizedir.Çünkü o, katiplere yazı yazmayı, sanatkarlara sanatlarını öğretmekte idi.Dünya ve ahirete ait her kemali ehlinden daha iyi biliyordu.
Cuma suresi 2 ayet:””Çünkü ümmilere içlerinden, kendilerine ayetlerini okuyan, onları temizleyen, onlara Kitab’ı ve hikmeti öğreten bir Peygamber gönderen O’ dur…”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder