26 Ekim 2016 Çarşamba

ZIT DUYGULAR


Dünya sevgisi  ile ahiret mutluluğunun bir arada bulundurmak imkansızdır.Birinin arttığı oranda , diğeri azalır.Çünkü dünya mutluluğu kalbin daima dünya arzusu ile meşgul olmasıyla mümkündür.Ahiret mutluluğu ise kalbin Allahtan başka her şeyden uzak durup Allah sevgisi ile dolu olmasına bağlıdır.Bu ikisi ,bir arada bulunamayacak olan şeylerdendir.

Ayrıca Allah ve ahiret sevgisi sadece sevdiğini iddia etmekte olup bitecek şeylerdeğildir.Bu sebeble, Allah’ın dinini kabul ettiğini söyleyen her kes doğru söylüyor demek değildir.Kimin doğru söylediğini,kimin doğru söylemediğini anlamak,kişiyi hoşa gitmeyecek şiddete düçar etmekle mümkündür.Sevgi,görülen eza ve cefa ile yok olmayan ,gösterilen vefa  ile de artmayan bir şeydir.Belalar musallat olduğu halde sevgi hala duruyorsa ,bu sevginin hakiki bir sevgi olduğu anlaşılır.Bu hikmete binaen:”Allah Teala, sizi şiddetli belalara duçar olmak  ve cihad gibi şeylerle imtihan etmeden bırf Peygamber’i tasdik ettiğiniz için cennete gireceğinizi mi sandınız ?”buyurulmaktadır.

Başlangıçta sabır insana zehir gibi gelir.Lakin sabır tabiat haline gelince bal olur. Ey akıllı kişi hastalıktan korkma!Hekim sana acı ilaç verir, ama şifa bulursun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder