29 Haziran 2016 Çarşamba

kürelerin-akılların-namosların-hikmetlerin kanunu

FELSEFE NİN KURULUŞU , hikmet =KÜRELER -akıllar-namoslar- kanunlar İLMİNİN ANLAŞILMASI VE AKIL KÜRELERİNİN SIRASI İLE DOĞUMUNUN KALEM-LEVHA misali anlatılabilmesiyle dünyamızda idrak edilip ANLAŞILABİLMİŞTİR..KÜRELERİN KANUNLARI VARDIR..KÜRELER YA SAĞA VEYA SOLA DÖNERLER...işte kişilerde ya sağ beyincidirler veya sol beyinci..bu iki beyini KALBİNE BAĞLAYANIMIZ İSE NADİR ÖTESİDİR..
****
o halde şimdi HÛ nefesin işletim sistemleri olan KUTUP DAİRELERİ -küreler ilmi olan DEVLETLER HUKUKUNA bir göz atalım mı lütfen ?
şimdi ben siyaseti takip edip- sevmeyip -oy da vermediğimden, sıradan bir avam olarak basitçe anladığımı özet geçeceğim.inanıyorum ki siz derinleşecek ve farklı farklı üstün algıları açacaksınız.zaten maksat ta budur..
şimdi havada yani gökyüzündeki hava siklon dairelerini kainatın vücudu ve işletim sistemleri olarak düşünün ve tüm gökyüzünün böyle çarkıfelek misali galaksi adacıkları olan hava siklon daireleri ile kaplı olduğunu hayal edin lütfen ?..evet!! başlıyoruz..havadaki her hava siklon dairesi bulutun, sağa veya sola kendi çevresinde de döndüğünü hayal edin lütfen..yani biri celal biri cemale dönüyor veya biri zahiri ilimlere, biri batıni ilimlere dönüyor olsunlar..ama ikiside dönüyor-nefesleniyor yani doğal olarak hay'lar ve yaratım yapıp, fiiler -hareketler halindeler....ve siz de bu siklon hava dairelerinden=KUTUP SİSTEMLERİNDEN birine girdiğinizi hayal edin şimdi lütfen..işte hepimiz kendi meşrebimize-kendi esma programımıza en uygun yuva dairesine girdik değil mi ?! Evet...çok güzel.burada anlamamız gereken ,Yaratıcımızın bizi meşrep meşrep,kavim kavim yarattığı ve bizlere ferdi ve umumi tecelli ettiğidir..her birimiz ait olduğumuz dairede kalırsak, kendi dünyevi cennetlerimizi inşa etmiş olur,daha yaşarken, ahenkle salınan daire cennetine gireriz....ama başka başka dairelere-evlere musallat olur, onlara verilenleride ister -tamah edersek eğer, sistem-düzen bozulur, kaos olur.o zaman dairelerimiz birbirleri ile kavga etmeye başlar,bizler helak oluruz.. oysaki ,hemen, iki deniz olan tatlı ve tuzlu suyun asla birbirlerine karışmadığı ayeti hatırlarsak ve ne yaparsak yapalım, başka dairelere fıtrat-yaratılış programımız gereği asla giremeyeceğimizi idrak ederiz..olduğumuz dairelerimizdeki güzellikleri çıkartıp zevk etmeye de başlarız değil mi? Evet!! sanırım dünya ve kainat nizamnamesi olan = ahenkle açılan daireler şifresini de böylece çözmüş ve huzuru ilahi için yapmamız gerekeni anlamışızdır... yani SENİN DİNİN SANA BENİM DİNİM BANA !!
nur cihan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder