9 Şubat 2020 Pazar

EŞİT OLAMAZ

Zahirde hırsızlık yapan, yahut emniyeti suistimal eden bir kimseyi yaptıkları kötülükten dolayı Padişah affedebilir. Bu af neticesinde o hırsız canını kurtarır. Ancak padişahın nezdinde bu adamın Vezir olma, Bakan olma, yahut başkan olma gibi Padişahın idaresindeki ülkede makam sahibi olması düşünülemez.
Ancak bu cürümleri işlememiş bir kimse, yaptıkları işlerle padişahın güvenini ve emniyetini kazanarak ona yakın çevre içinde olursa, padişah bu kimseyi vezirlikle,bakanlıkla, başkanlıkla ödüllendirir.
Bu zahiri örneklerde olduğu gibi Hak teala'nın bu dünyada kötülük içinde olan kimselere hitabı vardır:"Ey benim Resulüm de ki; Ey nefisleri üzerine israf eden kullarım, Allah'ın rahmetinden meyus olmayın .Muhakkak Allah Teala bütün günahları affeder.O muhakkak Rahim olan Gaffurdur".(Zümer 39/53)
Takvası nedeniyle yüzü ak olan bir müminin Hak nezdinde giyeceği hilatla, günah içinde affa uğrayan bir müminin Hak nezdinde giyeceği hilat aynı olur mu? Zahirde sermayesini bitirip canını kurtarmış fakir ile nefislerini Hakk'a satarak kurtaran zengin aynı olur mu? Ahirette de durum bu olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder