29 Mayıs 2019 Çarşamba

VAKTİN DEĞİŞİMİNİ GÖREBİLMEK

Gençliğimiz SOLCU/SAĞCI ayrımı, KOMÜNİST/MİLLİYETÇİ ayrışmasında geçti. Komünist parti, ülkenin siyasi parti yelpazesinde yer aldı ve Tunceli'de Belediye Başkanı seçildi. Rusya bu durumu tebrik etse de yer yerinde kaldı. CHP, İyi Parti, Saadet, Hadep; İFTİRA ortamında değil de iftar çadırlarında birbirlerini ağırlar hale geldiler. Bir türlü içi doldurulamayan Beka meselesi, ÖCÜ korkutması kabul görmezken,Trenden inen bir daha trene binemez söylemi de yalnızlaşmaya fayda sağladı. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare kurul üyeliği için "sadakatten dolayı" layık görüldüğü ifade edilse de, bir perdeleme amacı güttüğü hiç düşünülmedi.
Gerçi Tevbe kapısı kıyamet kopuncaya kadar açıktır. Mümin hüsnü zan sahibi olsa da "Dağın yürüdüğüne inan da huy'un değiştiğine inanma" düsturu da bir ölçü.
Hak Teala vakti değiştirmekte,insanlar arasında buzlar erimede,erdemlilik,iyi ahlaklı olmak, Hakk'ı savunmak fazilet haline gelmekte ve bununla mücehhez insanlar toplumda kabul görmeye başlamaktadır. Uçuruma doğru giden tren içinde olmak asla fazilet değildir. Gözleri perdeli olanlara peygamber ne yapsın." Onları uyarmışsın , yoksa uyarmamışsın onlara göre birdir, iman etmezler." (Yasin suresi  10)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder