13 Mayıs 2019 Pazartesi

UYUYAN DEVİ UYANDIRMAK

Necib Sultanım anlatmıştı:Alman harbi esnasında on iki on üç yaşlarında idim. Japonlar  Amerikan donanmasını pasifikte ikmal için bulunduğu limanda bombalamalarının akabinde Amerika fiilen harbe taraf oldu ve atom bombalarını kullandı. Japonya imparatoru teslim oldu. Donanmanın amiral gemisini epey bir zaman pasifikte aradılar en sonunda buldular ve onuda batırdılar. Bu hadise üzerine Japonya yaptığına pişman oldu ise çare olmadı zira uyuyan devi uyandırmışlardı.
Necib Sultanım bu hadiseyi ülkemizdeki son seçimlerle alakalı olarak İstanbul seçimlerinin tekraren yapılması hadisesine getirerek "uyuyanları uyandırdılar" manasını ima etti .Anladığım kadarı ile hukuken garabet arz eden bu karar nedeniyle sandığa gitmeyen bir çok insan ile farklı meşreplerdeki insanların bir blok halinde davranacaklarına işaret etti.
Bu anlatımına devam ederek şu hadiseyi de anlattı:Japon imparatoru 1950 yılında Amerikalardan intikamlarını farklı bir şekilde emretti.Japonya imparatoru ,ülkesindeki hastahanelere gelen amerikan askerleri ile Japon kadınlarının cinsel ilişki kurmasına müsaade ederek, askerlerin paralarını safahatta harcamasını temin ederek buradan elde edilen paranın ekonomiye teslim edilmesini istedi. Japonya buradan elde ettiği sermayeyi ülke kalkınmasında kullandı....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder