14 Kasım 2018 Çarşamba

"ANCAK SÖZİLE EZA VEREBİLİRLER"

Ali imran suresi 112 ayet Hakiki Muhammediler adaletlekaim , nefislerinin isteklerini ayaklar altına almakta daim , marufu emreder, münkerden nehyeder, cihana hayrı çıkarmaya memur olarak zuhura geldiklerinden onların bu sıfatları devam ettiği müddetçe din düşmanlarını nekadar toplansalar vecephe alsalar neticede tersine döneceklerdir, ancak sözleri ile eza verebileceklerdir.
Müminler "Küntüm hayre ümmetin" ayeticelilesine mazhar olduğu müddetçe nekadar hasımları varsa onlara karşı maddive manevi bir zararları dokunamıyacak,hatta cephe alıp savaşta bulunsalar , arkalarını çevireceklerdir.Muhammediler,Muhammediliklerini muhafaza ettiği müddetçe onlara hasım olanlara zillet damgası vurulmuştur.
Ne vakit ki üleması,ümerasına uşak olur, sülehası edepsizleri medhe başlar , kötüleri iyilerine hainlik yaparsa , yani bu üç hal tecelliederse Allah'ın merhamet eli derhal ümmetin üzerinden kalkar..
Üçüncü şart olan "Kötüleri iyilerine hainlik ederse" şartını Edepsizlerin eline o kadar selahiyet geçer ki ;fenalığı hiç çekinmeden yaparlar" şeklinde anlamak gerekir.
Bugün İslam davasını güttükleriniiddia edenlere bakıldığında bu üç halin hiç biri ümmette yoktur.Alimleri,makam sahiplerinin sofrasında onlardan geçinmekte,zühd yaşadıklarını idida edenlerde yöneticilerini övmekte,yöneticiler ise istedikleri zulmü aşikara yapmaktan geri durmamaktadır.Hakk7ın yardımını nasıl isteyelim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder