25 Nisan 2018 Çarşamba

VAKTİ ANLIYABİLMEK

Denir ki Cennetmekan Abdülhamit Han,Selanikten İstanbul üzerine yürüyen harekat ordusuna karşı hiç direnmemiştir.Halbuki İstanbul7u,sarayı ve padişahı koruyan bugünkü manada özel Harekat diyebileeceğimiz kabiliyetli Avcu taburları olmasına rağmen direnmeyi emretmemiştir.Derler ki eğer avcı taburlarına direniş için emir verse idi , düzensiz bir topluluk şeklindeki harekat ordusunun dağıtılması işten bile değildi.
Böyle olmasına rağmen Sultan Abdülhamit niçin teslimiyet göstermiştir.
Bu soruyu kendisine sorduklarında verdiği cevap manidardır.Çünkü harekat ordusunun saflarında Hz.Hızır'ı görmüştür.bu nedenle Hak Teala'nın muradı ilahisinin vakti değişmesi şeklinde tecelli edeceğini görerek kadere itiraz etmemiştir."İslamı, islama kırdırmamak" şeklinde ifade etmiştir.Vaktin değiştiğiniancak Evliullah bilir ve hisseder.Bu nedenle tecelli eden olaylar karşısında şaşırmazlar, direnmezler ve eleştirmezler.
Bugün Türkiyede vakit değişmektedir.Kabuk değişimi vardır.Kimlerin Hakk için çalıştığını Cenab-ı Hakk bilir. Mülk Allah'ındır.Dilediğine tasarruf ettirir.İktidar imkanı verdikleri  bu iktidar nedeniyle kendilerinin Hak üzre olduğunusanmasınlar.Çünkü günleri insanlar arasında dolaştırmak sünnetullahtır.Zenginlik de böyle,sıhhat de böyledir.KÜLLÜ ŞEYÜN FAN (Her şey yok olacaktır) emri eşyanın her zerresinde mevcuttur.
Vakti anlamayıp direnenler daha fazla mağdur ve rezil olurlar.Çünkü vaktin seyrinideğiştiren Hakk Tealadır.şu bu değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder