23 Nisan 2018 Pazartesi

ALLAH'A VERİLEN SÖZ

Fasıklar ,eşyaya hakaret nazarı ile bakıp tevhidi hakikiden ayrılırlar.Hak'la bağlandıkları ipi kopartırlar.Ruhlar aleminde yapılan anlaşmayı yalanlarlar.Yani "Elestü birabbiküm"hitabı ızzesine verilen "Bela"sözünden dönerler.Allah'ın ayırmayınız diye emrettiği iman dostluğunu keserler, yani insaniyete hizmet, mahlukatı Hüdaya şefkat, huddullaha riayet gibi şeylerden soyunurlar.Nefis sevgisi galip gelip , hukuku insaniyyeye riayet kaidesini veren Enbiyaya hasım olurlar.Neticede dünya üzerinde türlü türlü fesad çıkarırlar.İşte onlar hüsranda kalan, hakiki tevhidden uzaklaşan ehli dalalettir.
Bu aleme geliş gidiş, saadetler, şekavetler hep bu ayetin sırrı dahilindedir.
Allah:"Ben var olan var'ım.ve sizin Rabbiniz değilmiyim?Bütün mevcudat benim tahtı rububiyetimde değilmidir? Her zerrede hazır, nazır, her şeyinde kayyumiyeti zatiyyem meşhud değilmidir?Binanaleyh benden başka güvenilecek  ve benden gayri gelinecek kim vardır?"
Bu ilahi hitaba hepimiz "Evet ya Rabbi! Var olan Var'ın sahibisin, bütün mevcudat yledi kudreti sübhaniyyendedir.Bizi ahseni takvim sırrına mazhar kılarak halk ettin.Bizde yüzümüzü senden çevirmeyeceğiz, ma'budun bilhak seni tanıyacağız" diye cevap vermişiz.
Cenab-ı Hakk'da meleklere :"Zaptedin bunları, verdiği sözden  imtihan edeceğim, kendilerini kendilerine tanıttıracağım,imtihan yeri dünyadır, oraya sevk olunacaklar;oradada sözünde duranlar süada zümresine ayrılacak" buyurmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder