10 Nisan 2018 Salı

KÖLELİK DEVAM EDİYOR MU?

İslam zahiriköleliği kaldırmıştır.Zahirdevar gibi görünen bu müessese,İslamın uygulaması ile kökünden kazınmıştır.Çünkü,hakikatında köleyeyediğinden yedirmek,giydiğinden giydirmek,kendinden ağır yük vurmamak v.s gibimanevi şartlar ile işlenen kabahatların affının kefaretiköle azad etmesi olunca bu müesseseyi İslam bitirmiştir.Köle olan kişilerde İslam'ın bu engin merhameti nedeniyle hürriyetlerine kavuşmuştur.
Peki "Köleliğin" bugünkü karşılığı nedir? Ticari köleliktir.Zengin olan devletlerin yahut sermaye şirketlerinin köleliğidir.Dün,harp vasıtası ile işgal ettiği topraklardaki hakimiyet nedeniyle oluşan bumüessese bugün işgal edilen yerlerin zenginlikleri sömürülerek insanlarını muhtaç duruma düşürüp köleleştirmek şeklindedevam etmektedir.
Batını boyutta ise insanlar nefislerinin kölesi konumundadır.Azgın olan nefis cesede emrederek kendi isteğini yaptırmak şeklinde bir kölelik müessesi devam etmektedir..
İsteklerimiz bize "hoşuma gidiyor","canım böyle istiyor","bu şekilde seviyorum"duygusu ile gelip cesedimizin azalarını zabtü rabt altına alıyor.
"Kıyafetim şu marka olacak","Kahveyi şu şekilde severim", "şu tür ekmeği severim" v.s gibitercihlerin hakikatı aslında nefsin istekleridir.Dikkat edilirse bu istekler hep dünya metaını hedefler.İbadetler,meşakkatlar konusunda nefis fersah fersah kaçar.Bu nedenle köleliğin batıni boyutu bugün için her insanda bulunan nefsin arzularına ram olmaktır.Gerçek hürriyet,nefsin isteğine karşı durabilmektir. Bunu başarabilen ise pek az olsa gerektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder