25 Mart 2017 Cumartesi

FAKİRLERE RESULULLAH (S.A.V.)'IN MÜJDESİ

 Enes (r.a) dan rivayet olunmuştur.Fakirler resulullah (s.a.v.)’e bir elçi gönderirler.Elçi.
-“Ey Allah'ın Resulü !ben fakirlerin elçisiyim “diyerek kendisini tanıttı.Resulullah (s.a.v.):
Merhaba !Demek sen bana çok sevgili olan bir topluluğun yanından geliyorsun” buyurdu.
Elçi:
-“Ey Allah’ın Resulü;Fakirler:”Zenginler her türlü hayrı alıp gittiler.Onlar haccediyor,biz edemiyoruz.Onlar sadaka veriyor, biz veremiyoruz. Onlar köle azad ediyor, biz edemiyoruz. Hastalandıklarında mallarının fazlasını kendileri için ahiret azığı olarak (infak edip)gönderiyorlar”dediler.Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.v.)şöyle buyurdu:
“Benden fakirlere şunu ilet:Onlardan kim Allah rızası için sabrederse , bu kişiler zenginlerde asla bulunmayan üç haslete sahip olur:
1-Cennette kızıl yakuttan yapılmış oralar vardır.Cennetlikler bu odalara tıpkı dünyadakilerin yıldızlara baktıkları gibi bakarlar.Bu odalara sadece fakir peygamberler,fakir şehitler ve fakir müminler girebilir.
2-Fakirler cennete zenginlerden yarım gün önce gireceklerdir.Bu ise beş yüz(dünya)senesi eder.
3-)Fakir ihlaslı bir şekilde “Süphanallahi vel hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber”dese aynı sözü bir zengin söylese,zengin fakirin faziletine ve ona verilen kat kat sevaba ulaşamaz.Bu sözü söylemenin yanı sıra , onbin dirhem bağışlamış olsa bile yine ona ulaşamaz.Ayrıca bütün bu davranışlar için durum böyledir.”Bu cevabı alan elçi fakirlerin yanına döndü.Hz.Peygamber (s.a.v.)’ın sözlerini onlara haber verdi.Hepsi birden:”Razı ve hoşnut olduk ya Rab!” dediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder