21 Şubat 2021 Pazar

KİMLERİN İNANCI DAHA KUVVETLİ?

Hangi insanın inancı daha kuvvetlidir.Avamın mı? Mukallidin mi? Hakikat ehlinin mi? Diğer bir şekilde sorar isek Peygamberlerin geldikleri zamanlardaki insanların mı inancı kuvvetli, Risalet son bulduktan sonra ki insanların mı inancı daha kuvvetli yoksa bugünkü insanımızın mı inancı daha kuvvetlidir?
Bugünkü insanın inancının daha kuvvetli olacağını söylemek belki hayreti mucip olacaktır.Ancak şu örneği verirsek haklılığımız anlaşılır.Bugün istidrac kabilinden dahi olsa,fizik ötesi bir hal gösterenlere inanan insan sayısı ile Peygamberler devrinde yaşayıp peygambere inanan sayısı kıyaslandığında bugünün insanının inanmasının daha fazla olduğu görülür. Düşünün ki; Ölüleri dirilten, körlerin gözlerini açan,yatalakları ayağa kaldıran bir İsa peygamber bugün aramıza teşrif etse ve bu mucizeleri gösterse kendisine inanacak insan sayısı milyonları aşar idi. Halbuki bu tür mucizelerine rağmen üç yıllık peygamberliğinin tebliğ süresinde kendisine inanan kişi sayısı topu topu 12 kişi idi.İllüzyon gösterisi yapan insanlara günümüzde rağbet, sihir ilmiyle, yıldız ilmiyle uğraşanlara iltifat geçmiş peygamberlere rağbetten daha fazladır. Sahtesine rağbet bu iken hakikisine rağbet çok daha fazladır. Yeni devir hakikatlerin aşikar olacağı devirdir.Bu devir de yaşanacaktır. Ancak küfür ve inkar kıyamete kadar devam edecektir. Gökyüzündeki ay'ı  bir parmak işareti ile ikiye bölen bir Peygamber bugün gelse insanların çoğunluğu inanacak ancak pek az da olsa reddeden bulunacaktır. Hakikatlar aşikar olduğunda taklidi imanın kıymeti de olmayacaktır.  
Yahudi ırkı inanç noktasında da nasipsizdir. Kudüs'ü şerifdeki Mescidi Aksa tapınağının reisi olan Hz. Zekeriya'yı öldürme nedenleri Hazreti Zekeriya'ya yaptıkları iftiradır. Hz. Meryem'in mescid içindeki odasına hizmet için sadece o girerdi.Annesiz-babasız Adem'in yaratılması,Babasız olarak Hz. İsa'nın yaratılması onların düşüncesine uymamakta idi.belki de Tenzih de (Allah'ı bir şeye benzetme) kalmalarından idi.Üzeyir (a.s)'a Allah'ın oğlu diyerek sapıtanlar, ve Hazret-i İsa'ya Allah'ın oğlu diyenler delalette hüsrana uğramışlardır. Allah'ı Allah ile bilenler ve bulanlar,Allah'dan Allah ile gelenler ancak hidayete erebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder