26 Şubat 2021 Cuma

HAZRETİ YAHYA'NIN ŞEHADETİ

 Hz.Yahya peygamber,Hazreti İsa peygamberin peygamberliğini ilk tasdik eden kimsedir. Hz.İsa dini, Hz. Musa'nın getirdiği şeriatın bir kısım hükümlerini iptal etmişti.Yürürlükten kaldırılan bir hüküm bir kimsenin kardeşinin kızı ile evlenmesi hadisesidir. Hz.Yahya döneminin Yahudi kralı Herod Antipas, kardeşinin kızıyla evlenmek istiyordu.ve Nikahının Hz. Yahya tarafından Mescid-i Aksa'da kıyılmasını istedi.Kral, Hz. Yahya'yı çağırıp isteğini iletti. Hz.Yahya o çeşit nikahın yürürlükten kaldırıldığını ve haram kılındığını söyledi.
Kral Hz. Yahya'yı ölümle tehdit edip hapse attırdı. Kardeşinin karısı ve kızı kralı kışkırttılar ve bu evliliğin bir an önce yapılmasını istediler."Ya nikah ya da Yahyanın başı" diye direttiler. Kral tekrar Yahya'yı huzuruna getirtti ve bu nikahı kıymasını istedi. Hz.Yahya "Ben Allah'ın peygamberiyim.Başka türlü hüküm vermek benim için mümkün değil "dedi.
Kral celladı çağırttı .Cellatları Yahya'nın üzerine hücum edip başını kestiler ve vücudunu parçaladılar.Böylece babası Hz. Zekeriya gibi şehit ettiler. Hz.Yahya'nın kesik kollarından biri, Topkapı sarayında muhafaza edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder