21 Şubat 2021 Pazar

KADER SIRLARINDAN

Bazı hadiselerin gerçekleşmesinde kader sırrı vardır. İnsan başlangıçta bu başarısızlığa canı sıkılır amma sonrasında "iyi ki öyle olmuş" der. 1977 yılında Turgut Özal,Erbakan'ın partisinden İzmir'den milletvekili adayı oldu. Bu seçimi az bir farkla kaybetti. Belki de bu kayıp onun Cumhurbaşkanlığına giden yolda önemli bir şansıydı.1980 ihtilali sonrası sivil döneme geçişte Siyasi partiler serbest bırakılırken, Parti kurmak için müracaat ettiğinde Kenan Evren Özal'ın Devlet Planlama teşkilatındaki çalışmasını, Demirel'in sağ kolu oluşunu, Amerika'da kalışını, karısının başının açık olmasını nazara almış dindarlığını ve  tarikat ehli olmasını görememişti. Turgut Özal, ANAP'ı kurup iktidar olduğunda Başbakan olarak Kenan evrenden istekleri arasında olan;Diyanet işleri Başkanının devlet protokolünde ön sıraya alınması isteği ile, Adıyaman Menzil Şeyhi Muhammet Raşit Erol'a sıkıyönetim komutasınca verilen Bozcaada sürgün'ünün kaldırılması yahut Çanakkale'ye nakli isteğinde bu dindar havayı duysa da artık çok geç olmuştu.
Necib Fazıl, Turgut Özal'a söylemişti:"Turgut, tankın paletleri gibi olmalısın.Hem hızlı yol almalı hem de araziye uymalısın". 1988 Anap Kongresindeki suikast girişimi halen kapalı kalmıştır.Ancak işin uzandığı mecralar ve kişiler ortaya çıktığında kaos oluşacağı için Özal rahmetli,suikast dosyasının savcısına dosyayı kapattırmıştır.
Ölümü üzerindeki esrar perdesinin üzerine yeterince gidilmemiştir.Gidilse belki altından Bugünün Fetö teşkilatının çekirdeği  ve onları  yöneten dış güçler çıkacaktı.Öleceğini biliyordu.6 nisanda, yani ölümünden 11 gün önce Buhara'da şahı Nakşibend hazretlerinin türbesinde namaz kılıp kuran okudu ve tefekkür etti.Yanında bulunan gazetecilerden Servet kabaklı,elindeki poşete toprak koymakta idi.Özal sordu:"Ne yapacaksın o toprağı" dedi.Kabaklı cevap verdi:"Bir kısmını Hafize annenin kabrine dökeceğim" deyince Özal "Allah senden razı olsun .Biraz çok al da o topraktan lazım olacak"..Kabaklı "Allah geçinden versin" dese de Özal'da buruk bir tebessüm vardı.Belki bu tebessümler Kader sırrı nedeniyle partisine aldığı,millet vekili bakan ve başbakan yaptığı kişilerce fena halde harcandığı zamanlarda da vardı.Kader sırrını açıklayamazdı.
Vefatından üç ay önce (Ocak ayı içinde)Necib Sultanım bana bir mektup yazdırmıştı. Özal'ın ölümü ile alakalı olarak.bu mektubu PTT vasıtasıyla köşke göndermiştim. Sonucu hususunda Baba sultan şöyle demişti:"Evlat mektup eline geçti ve seni araştırdı. Erbakan'ın partisinden birisi olduğun için mektubu ciddiye almadı." Sanırım bu mektup Çankaya arşivindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder