22 Aralık 2018 Cumartesi

YILDIZLARIN TERBİYESİ/ASTROLOJİ

yILDIZ İLMİNDE HER FERT,YEDİ YILDIZDAN BİRİSİNİN RUHANİYETİNE İTTİSALI(BAĞI) VARDIR.bİNANALEYH O KİMSEDE O YILDIZIN RUHANİYETİNİN HASSIYYETİ VE TESİRİ VARDIR, VE O KİMSE MUTLAKA HAYATI DÜNYEVİYYESİNDE O YILDIZIN HAVAS VE TESİRATI ALTINDA YAŞAR.
İnsanı Kamiller hakikatı Muhammediyye güneşinden nurlanan bir yıldız olup , kim ki bu yıldıza mensup olursa , onun meşrep ve hassıyyeti altında terbiye görür.
Zühre yıldızının hassa-i ruhanisi sürur, aşk ve talebdir.Buyıldıza tabi olan kimsede bu eserler zahir olur.Bir insanın tabi olduğu insanı kamil Cemali ise , onda da tecelliyatı cemaliyye asarı zuhur eder ve musahabe-i maarifde ve insanlar arasındaki muamelelerde mülayım(yumuşak) olur.
Merih yıldızının hassaiyeti haşinliktir,buna mensup olanlar kavgacı, itirazcı ve husumetli olur.Bu insanın tabi olduğu insanı kamil celali ise , onda da tecelliyatı celaliye asarı zuhur eder.İnsanlar arasındaki muamelede haşin olur ve muhatabının kalbinin kırılmasına itibar etmez.
Bu yedi yıldızın arkasında da yıldızlar vardır.Halk nazarında meşhur ve bilinen insanı kamillerden gayri, bir takım kamiller daha vardır;onların yüksek meşrebleri ve mazhar oldukları esmai ilahiyye herkes indinde malum değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder