31 Ocak 2017 Salı

OĞUL BABANIN SIRRIDIR HADİS-İ ŞERİFİ

Eğer Tanrı dostlarının topluluğuna uğradınsa ,bir mum gibi aydınlatıcı olan mürşide ulaşıp  onun kılavuzluğunda nur-ı Muhammed olan aslını buldun demektir. Hz.Peygamber (s.a.v.)”Oğul babanın sırrıdır”buyurarak  bu manaya işaret etmiştir.Tanrı dostlarının huzuruna varmayan kimse ,o sırra ulaşamaz.Bil ki,önceki bilgilerinle Tanrı’ya ulaşılmaz.Bunun için kamil bir insanın himmetini almak gereklidir.Onun yüce himmeti ,Tanrı yolcusunun vücudu üzerine bir kimya “gibidir.sihirli iksirin üzerine döküldüğü madenleri altına dönüştürmesi gibi ,kamilin iksire benzeyen himmet ve irşadıyla salikin beşeri benliği ilahi benliğe dönüşür.

Sen,tanrının nurunun mazharı olmadıkça ,sana,”Çocuk babanın sırrıdır”hadisinin manası açılmaz.Baba asıldır,nurdur.Aslına ulaşmayan kişi yolunu şaşırmıştır.Dört unsur ile oluşan benlik ve altı yönü kapsayan eşya alemi sana perde oldukça,zat nurunu göremezsin.Bu benlik günahı yok edilmedikçe  Tanrı’ya ulaşılmaz.Hadiste,”En büyük günah vücudunuzdur” denilmektedir.Kişi kendisindeki bu benlik ve varlık vehminden kurtulmadıkça  kendi gerçeğini anlıyamaz. Aşk ile sıfatları yok etmeyince ,gönülde zat tevhidinin güneşi doğmaz.Dört unsur daima insanı kayıt altına alır..Hakikatı müşahede etmekle dört unsurla kayıtlanmak bir araya gelmez.Yani insan beşeri benliğinde olduğu müddetçe , Tanrı’yı müşahede edemez.

Bu noktada daha pek çok söz söylenebilir.Ancak,akıl ve can bu sözlerden hayrete düşeceğinden , daha fazlası dile dökülmez

Hakikatten haberdar olan canlar , bu makamda birbirleriyle ağızlarını açmadan, gizlice konuşurlar.Bu ariflerin ,kendi aralarında bile dile dökmedikleri nice manalar vardır.Bilinen her gerçek söylenmez. Hz.Peygamber , “İnsanlarla,onların anlayacağı seviyede konuşun”buyurmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder