25 Ocak 2017 Çarşamba

BAŞKANLIK SİSTEMİNE FARKLI BAKIŞ

Aziz Nesin’e kızmıştık.Sandığa giden seçmenlerin değerlendirmesi ile alakalı olarak.Şüphesiz haklılık payı vardı. Eğitimsiz, kültürsüz, amelsiz ve hal ehli olmayan, nefsani yaşayan insanların tercihleri üzerine bina edilmiş bir demokrasi beklenen mutluluğu sunamaz. Düşünün ki seçilebilmek için liderinin, başkanının ağzına bakan, onu memnun etme gayreti içinde olan bir yapıdan sağlıklı sonuç çıkmaz. Yağcı, yardakçı kişiler bu nedenle hep iş başında olmuştur.Bu günde durum aynıdır.Kadrolarından (İlçe yönetim, il yönetim, Belediye başkan ve meclisleri, milletvekilleri, bakanları)şikayetin olmadığı Ak Parti, neden bu halde?diye sorulursa verilecek en etkili cevap şudur: Zenginlik ve gücün verdiği sarhoşluk deriz.”Köre renk, sağıra ahenk”sorulmaz darbı meseline “Ak partiye hesap”sorulmazı da ilave etmek gerekir.Eflatun ,demokrasiyi eleştirirken eğitimsiz, cahil, dünya peşinde olan insanların kolay manipüle edilerek ağzı laf yapanların, riyakarların işbaşına geçeceğini hissetmişti.Eğitimli insandan kasıt,”TV lerdeki bilgi yarışmasındaki sorulara cevap vercek”bilgi değildir.Amel ve Hal sahibi insanlardır.Buna kısaca hikmet’te diyebiliriz.Efendimiz(SAV)den sonra, kimin yönetici  olacağı hususunda   istişarede bulunan heyeti oluşturan insanlar sayı itibarıyla çoğunluk değildi ama topluma önderlik, Resulullah’a itaat hususunda canları ile malları ile cihad yapmış , imtihandan geçmiş örnek insanlardı.Eğer Hz.Ali Efendimiz ile Muaviye’den hangisi halife olsun  şeklinde ortaya sandık konulsa idi saltanat için siyaset güden ve bu amaçla rakiplerini  para ile satın alan, mümkün olmazsa öldürten Muaviye elbette sandıktan galip çıkardı.
Başkanlık bu ülkede, sandığın  daha önceki muhtemel olumsuzluklarını ortadan kaldırma fırsatını bahşedebilir.Diğer bir anlatımla Mütevazi, İhlaslı, Hak’dan ve hesaptan korkan ,bir hal ehlini başkan yapabilme fırsatı vereceğinden, böyle birisi başımıza geldiğinde onun bir takım hususularda yetkili kılınması bugüne kadar  mevcut olan örneklerden daha iyi olacağı kanaatındayım.Bu nedenle Başkanlığa EVET. İnsanlar fanidir. İyi müesseseler oluşturursak iyiye ulaşma şansımız daha yüksek olacaktır.Çünkü doksan yıldan beri çok başlılık sıkıntısını bu ülke çekmiştir. ÇATAL YERE BATMAZ. Kalıcı olabilmek için TEK’e inmek gereklidir. BİRLİK ,şüphesiz Tek'ten geçer.
DİKTATÖRLÜK MÜ?İslam, bir emevi bir abbasi saltanatını yaşamıştır.Tekrar bu dönem yaşanmayacaktır.Allah Teala, diktatörlük heveslilerine bu saatten sonra fırsat vermeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder