15 Mayıs 2016 Pazar

ŞARABIN YAPILIŞI VE KADER'İN AYAK DARBELERİ

Bağdaki üzümden şarap çıkarmak için bağ sahibi,üzüm salkımlarını toplar bir çuvala koyar ve üzerine çıkarak tepelemeye başlar.Ayak darbeleri ile  üzüm taneleri içindeki sular dışarıya çıkar ve bu sular ateşte kaynatılarak bir çok işlemden sonra dinlendirilmeye bırakılır ve sonunda başa hoşluk veren(ser-hoş)bir şaraba dönüşür.Belalar ve musibetler ise ,kader ayakları ile bizdeki varlık üzümünün ayaklar altında çiğnenerek ,ezerek mana şarabının çıkartılması işlemidir.Hakk,bizdeki mana şarabını cesedimizi yırtarak çıkartırken şikayet etmememizi ,sadece hayret içinde seyretmemizi ister.Sükutu sevenler buna tahammül edebilir.

Mevlana Vakfı  İSKENDERUN

Av.Şemsettin KESER
semsettin.keser@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder