24 Kasım 2015 Salı

OKU!ÖĞRET ÖĞRETMENİM -Tülay Kadı

Bu yazı tüm sevilen ve öğretenlere ithaf edilir!

OKU!
ÖĞRET VE NİHAYET yurda yarar bir İNSAN et!
ÖĞRETmenim!
                                        عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ
Bir kişiyi Allah severse herkes sever ve yine bir kişiye yalnız Allah öğretir ki, öğretebilsin!
Öğrenmek hem emek hemde sıdk-ı vefa içerir! Zira kişininin öğrenmeside nasip meselesidir. Öyle ki ilim bazen kendini gizler, kişiyi içine almaz onda gül misali istidatlarınca açılmaz! İlmin kendisi gayet şuurlu ve canlı olmasının yanı sıra öğretmek çabası MASUMİYETTİR! Karşılıksız emektir!
 Hz Ali efendimizin “ BANA BİR HARF ÖĞRETENİN 40 YIL KÖLESİ OLURUM” ifadesi, bugün körelmeye yüz tutmuş kör anlayışlarımıza dermandır! 
Bu ifade çok şeyi anlatır anlayış sahibi kimselere… Başta da belirttiğim gibi kişi her ne kadar nasibince alsa bile 40 rakamından, harf kavramına ve sadık her insanın içinde var olan KÖLElik boyutuna kadar çok şeyi anlatır! "Ben ol’ da bil!" ifadesi bir diğer deyiş ile
Öğretmek kavramı, cennet için iman ve Allah’ ın zatı için imana dek giden şeritli bakımlı, güvenilir yollar gibidir! Gecenin kaçı olursa olsun çıkabileceğiniz yollar! Öyle ya bir yerden sonra yol yok olur artık sadece yolculuk vardır. İşte koşul ve sebeplerin yok olup, geriye kalan ihlas ile öğretme çabası SADIK VE SAMİMİ OLANDIR!  İmanı cennet için değil Allah’ ın zatı için yaşamayı seçmiş kimse gibi.. 
Saygıdeğer ÖĞRETMENLERİM ,
Başta münezzeh ve sınırsız olan Allah sonra her aleme rahmet HZ. Mustafa (SAV) ve ehli beytim ve İsa Hocam’ a selamlar BÂKİ olsun!
Âmin
Tülay Kadı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder