14 Ekim 2021 Perşembe

"FETÖ"CÜ TABİRİ

 Efendimizin Peygamberliğinin ilk yıllarında Kureyş müşrikleri , panayır nedeniyle Mekke'ye tüm arabistandan gelen insanların Efendimizle tanışıp, tebliğe muhatap olmaması için onu itibarsızlaştırma hususunda fikir birliği ettiler.

El-Velid başkanlığında toplandılar ve Hz.Peygamber için ne diyelim dediler:Toplantıya iştirak edenler fikirlerini açıkladılar KAHİN diyelim diyene hayı rolmaz biz çok kahin gördük ,anlardaki ketumluk bunda yok dedi.Topluluk:DELİ dir diyelim dedi.Velid itiraz etti O,Deli değil delide saldırganlık, tehlike, sayıklama,saflık olur.Bunda yok dedi.Topluluk :ŞAİR'dir diyelim dedi.Velid:Hayır o şair değildir.Biz şiirin her türlüsünü biliriz.Vurgularını, sırasını, tertibini veznini iyi anlarız.Onun söyledikleri şiir değil dedi.

O zaman topluluk Velid'e sordu:Sen ne düşünüyorsun.Velid :SİHİRBAZ dır diyelim.Çünkü o öyle bir şey getirdi ki evladı babasından,kardeşi kardeşinden,kadını kocasından ,vatandaşı toplumundan ayırdı".

Ha kTeala bunun üzerine  Muğirenin oğlu Velid hakkında Müddessir suresi 11-26 ayetlerini inzal etti.

Bugün , bir insanı itibarsızlaştırma adına "Fetöcü" tabiri çok kolaylıkla kullanılmaktadır.En kolay tabir olup nedense insanımızda bu tabiri duyunca sarsıntı geçirmektedir.Bunun mutlaka bir manevi karşılığı olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder