28 Ağustos 2015 Cuma

MELEKLERİ PROTESTO

Kimler bu protestoyu yaptılar?Ne zaman oldu bu işler?
Hz.Adem'in yaratılmasından önce Cenab-ı Hak Efendimizi,Peygamberleri ve velilerin ruhlarını yaratmıştı.Hz.Adem'in Bedeninin yaratılmasından önce Cenab-ı Hak,Meleklerle bu konuyu istişare etti.Melekler bu hususa mani olmak istediler ve Peygamber ile velilerin ruhları el çırpıp ıslık çalarak Melekleri protesto ettiler.
Çünkü,Peygamber ve Veliler,EZEL(Hakteala)ile olan aşinalıkları sebebiyle varlık sahnesine düşmeden yaratılacak olan her kimsenin suretine,şekline,sırlarına muttali(vakıf)olmuştur.Yani Buğday yaratılmadan ekmeği görmüşlerdir.Bedenen yaratılmadan ordusuz ve askersiz zafer kazanıp kös davulunu çalmışlardır.İlahi mülakat akabinde ruhlar ten elbisesi giydiler.
Peygamber ve Veliler dışındakiler şarabın mestliğini tadabilmek için önce Üzüm yaratılacak,sonra o üzümden şarap yaratılacak,o şarap içilecek ki mestlik elde edilsin.Peygamber Ve Velilerde ise bu süreç yaşanmadan Mestliğe ulaşanlardır.
İBNİ FARİZ buyurmuştur:"BİZ SEVGİLİNİN YADIYLA ŞARAP İÇMİŞ VE SARHOŞ OLMUŞTUK Kİ O VAKİTLER DAHA ASMA ÇUBUĞU YARATILMAMIŞTI".

Mevlana Vakfı  İSKENDERUN


Av.Şemsettin KESER
semsettin.keser@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder