26 Ağustos 2015 Çarşamba

EFENDİLERİN ÖZELLİĞİ-VAZİFESİ

Ahzab Suresi 33/45-46 ayetlerinde Cenabı Hakk "EY PEYGAMBER.BİZ SENİ ŞAHİT-MÜJDECİ-UYARICI VE ALLAHIN İZNİYLE O'NA ÇAĞIRAN VE NURLANDIRAN BİR IŞIK OLARAK GÖNDERMİŞİZDİR"buyurulmakla,Peygamber vekili olan İnsanı Kamil'lerin özellikleri ve vazifelerinin ne olduğu sayılmıştır.
ŞAHİT.Daha önceki blog yazılarında ifade edilmişti.Veliler hür kişi kabul edilmekle hür  olan Velilerin şahitliği makbul olup,onların kalbinde yer etmemiz ,dünyaya gönderilmekten maksat olan vazifemizi yapıp yapmadığımıza delildir( şehadetidir.)
MÜJDECİ.Naz makamında olan bir veli Hakka hitaben"İlahi,senin merhametinin ziyadeliğini bu insanlara anlatırsam sana secde edecek kimse kalmaz".
UYARICI.Gerek İrşat ,gerek İdare bölümünün Ricalullahı insanları ve özellikle insanları İdare edenleri uyarırlar.Dünyanın zevkine aldanmayın.Her nimet zeval bulacaktır.Mevki makam emanettir.
ÇAĞIRAN VE NURLANDIRAN IŞIK.İzinle mümkün bir vazifelendirme.Kişi,kendi nefsi isteği ile bu vazifeyi  yapmağa kalkarsa sahte doktor,sahte avukat muamelesi görür.Hasta ölür,dava kaybedilir.İzin,Cenab-ı Hakk'ın koyduğu bir usul kuralıdır.

Mevlana Vakfı Başkanı /İskenderun /Şemsettin Keser


semsettin.keser@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder