28 Mart 2020 Cumartesi

el hoyo-çukur film şerhi

TEKVİR SURESİ 8,9. "Diri diri toprağa gömülen kıza,“hangi suçtan dolayı öldürüldüğü” sorulduğu zaman,*"
watsaptan bir film önerisi geldi..izledim.iğrenç ötesi bir film. bizi ihtiraslarımızı ve korkunç aşağılık hallerimizi bundan daha aşağılık anlatamazlardı ..ben sanal alemi tefekkürüme devam ediyorum aslında ..bu da anlamak, anlatmak, öğrenmek ve öğretmek için bu zamana göre bir teknik, sadece bunu anlamanızı istiyorum ve olayları takip edebilme kabiliyetinizi duyularınızı antenlerinizi açmanızı...
yani aranan o masum bakire kız kelam-I HİKMET sembolü HENÜZ HİÇ BİR İNSANIN DÜŞÜNCE VE EYLEM YORUMU İLE HİÇ KİRLENMEMİŞ YEPYENİ BİR İDEA VE YEPYENİ BİR HAYAT IN İLK ANLAMI İDİ..ve filmde görüldüğü üzere diğer insanların zerre değer vermedi yıkık bir viranede aç billaç saklanmış halde bulundu..nerde? hiç kimsenin bakmayı BEN BİLİRİM EGOSU KİBRİ VE KENDİ TİTRİNE YAKIŞTIRAMAYACAĞI en sade en basit ve en ayakların altında olan yerde idi ..
****
bir vakitler evvel zamanıma olan biteni ve tekamülleri babamın illa öğrenmemizi istediği-zorladığı halde asla anlayamadığım mertebeleri sormuştum..o da gülümseyerek eli ile havaya kocaman bir üçgen çizdi ve dedi ki..bak bu piramit 100 basamaklıdır.aşağıda 1. kattakiler sadece o katı gezer ve bilirler ama ne 2. katı ne diğer üst katları asla bilemez ve çıkamazlar..sayıları en çok olanlardır.. sonra 2. 3 ve diğer diyelim 18. ve 89 . kattakiler olsun..bu her kat ancak kendi katındaki bilgileri bilir ve birde kendinden alttaki katları gezebilir onları yönetebilir ve aşağıya dek bu sürer ama asla bir üst katı bilip göremezler.. piramitin üstüne çıktıkça sayı azalır ama savaşlar daha şiddetlenir ..kimse başkasına kim olursa olsun yerini vermez ve tüm yerler vaktiyle kapılmıştır ,kimse kimseye yerini vermez..işte bak 99 . kat .2 kişidir ve hem kendi katlarını hemde kendilerinden aşağıdaki her yeri gezip nüfus edebilir karışabilirler ama asla 100. katı ne bilir çıkabilirler..ve en tepe 100. kat sadece tek kişiye aittir ondan başka kimse bilip göremez..
bu filmde o filmin yazarı ve yönetmeni hristiyan olduğundan SEÇİLMİŞ BİR MESİH -MEHDİ-MESAJ I BİLEN VE MESAJ TAŞIYAN BİRİ NASIL ERGİTİLİYOR MECAZİ OLARAK O VAR ve tabiii 333 katlı bir asansör labirent KUYU KATLARINDA ERGİTİLENLERİN HALLERİ VAR..açlık oyunları gibi aslında ..
baş karakter bu tekamül -ölmeden evvel ölmeyi deneyimleyerek yüksek derece almak okuluna kendi isteği ile gelmiş ve 333 kattaki yanına OKUMAK İÇİN KİTAP ALAN yani içinde resullük-risalet olan tek kişidir..ve aldığı kitap donkişottur yani HAYALİ YELDEĞİRMENLERİNE KARŞI SAVAŞAN ADAM..ama adama başta sançopanço yaveri yardım etse de daha sonraki yardımcısı CUMA yani bir kara derili adamdır ve olayı anlamaya sebeb olanda bu kara damın mürşidi olan adamın katlardan birinde söylediği ipucudur..derki mürşid YUKARDAKİ SÖZDEN ANLAMAZ BOŞUNA UĞRAŞMA ONA BİR SEMBOLLE MESAJ GÖNDER,O ONDAN ANLAR!! ve sembolün kremalı puding olduğunu söyler..
mesela biz şimdi karantinadayız ya hani parası olan her şeyi alıp stokluyor ..fakirler bir şey alamıyor ve bazıları aç kalıyor ve bazıları daha şanslı..işte bu 333 dereceli kuyuya her gün bir defa asansörle GÖKSEL MAİDE SOFRASI İNİYOR..EN ÜST SEVİYEDEKİLER İSTEDİKLERİNİ YİYİP İÇİYOR VE İSRAF EDEBİLİYORLAR NE YAZIKKİ 333 KATTAKİ HER İNSANA YETECEK YEMEK OLMASINA RAĞMEN üst katlardaki azgın nefislerin yemekleri ziyan etmesi ve haddin fazla yeyip pisletip murdar etmesi yüzünden alt seviyedekiler birbirlerini öldürerek kesip biçip yemek zorunda kalıyorlar..
burada hz İSA YA GÖNDERME OLARAK " ETİMİ YE KANIMI İÇ "VAR ..bir şeyi yerseniz onun canı da size geçer hükmünce -ne yersen o olusun ya ..işte birbirlerini yiyenlerde tekamülü bu defa diğeri üzerinden sürdürmeye başlıyor ki ben buna HAKİKİ KARMA DİYEBİLİRİM 
bu esasında ezoterik manadır bizde de var..BEN O NU YERİM O BENİ YER demiştir hz arabi ve doğrudur..rüya sembollerimizde de vardır ama o rüya dır ..madde de ise yediğimiz cemadat cevherlerin ve nebadat bitkilerin ve hayvanat hayvanların huyu suyu ve tabiatı bizde can bulur ve BiZLE KİŞİLEŞİRLER..YANİ BİZ İNSANAT TÜRÜ HEPSİNİ YEDİĞİMİZDEN HER VARLIĞA CAMİ -TOPLAYICI YAMYAM TÜRÜYÜZ..en tehlikelisi biziz çünkü nefsimiz var..
bu film SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜNYA HAYATI İÇİN birbirlerimiz için fedakarlık yapıp aşırı biriktirmeden yaşamayı ve olanı olmayanla paylaşmamızı anlatıyor..biliyorsunuz artık kimse üretmiyor ve hazır yiyoruz onlarıda stokladığımızda çok yakında açlıktan birbirlerimize saldırıp yiyeceğiz..ve stoktakilerin çoğu kimseye yar olamadan kurtlanıp çürüyecek...aç gözlülüklerimizin bedelini -iki ellerimizle ekmeğimizi üretip yemeyiş bedellerimizi ödeyeceğiz..camdan kulelerde; elektrik ,su ,internet kesildiğinde ve aç kaldığında ,o medeni modern hayatın ne hale gelecek işte bu ASANSÖRLÜ PLAZA DA DÜŞÜN!!
filmin sonunda aranan O KÜÇÜK KIZA GELİNCE o bizim meşhur SOPHİAMIZ-HİKMETİMİZ -İLAHİ KELAMIMIZ olan İLAHİ MESAJDIR.. sembolu kremalı puding filmde(*bu da sexy
kutsal birleşme için sembol atıf).. yani filmde adam kendini mesih MESAJ TAŞIYAN ZAN EDERKEN ona deniyor ki sen mesajı taşıma sana kim mesajı taşı dedi sadece MESAJI ONA YOLLA deniyor ve adam maide yemek masasından inip sadece küçük kızı masa da bırakınca kız ışıkla yukarıya hızla çekiliyor....
SOPHİA İLAHİ KÜÇÜK GELİN ezoterizmde çok önemli..o yüzden kur'an-ı kerimde kıyamet gününden sonraki ilk dirilmedeki sahnede hani bir küçük kızın sorması ile başlayan ayeti hatırlamak zorundayız..ne diyor allah ayetinde :
TEKVİR SURESİ 8,9. "Diri diri toprağa gömülen kıza,“hangi suçtan dolayı öldürüldüğü” sorulduğu zaman,*"
KADINLAR ALLAH 'IN SİZE EMANETİDİR (*veda hutbesindeki son sözlerdendir ) ve DUL KADININ AHINI ALMA ...o yüzden yetimin malını yeme ve mirasını çalma ve öksüzün hakkını vakit tamamen geçmeden filmdeki gibi iki elinle ver ve BELADAN kurtul..çünkü sistemi devam ettirecek olan daima o aranan saf ve masum bakire minik kızdır..
yani aranan o masum bakire kız kelam-I HİKMET sembolü HENÜZ HİÇ BİR İNSANIN DÜŞÜNCE VE EYLEM YORUMU İLE HİÇ KİRLENMEMİŞ YEPYENİ BİR İDEA VE YEPYENİ BİR HAYAT IN İLK ANLAMI İDİ..ve filmde görüldüğü üzere diğer insanların zerre değer vermedi yıkık bir viranede aç billaç saklanmış halde bulundu..nerde? hiç kimsenin bakmayı BEN BİLİRİM EGOSU KİBRİ VE KENDİ TİTRİNE YAKIŞTIRAMAYACAĞI en sade en basit ve en ayakların altında olan yerde idi ..
nur cihan ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder