17 Eylül 2018 Pazartesi

İNSANLARIN KUTSALLARI

İnsan kendisine kutsal icat etmeye alışık kabiliyette muhtac birvarlıktır.En büyük kutsalı ise başlangıçta kendi nefsidir.Kutsalına dokunursan tabiatı değişir.Kur'anın arapçasını okur manasını bilmez.Haşa kitabı Allah'a okumakta.Bu nedenle manasını bilmediği namazının mekruhuna,sünnetine acaib birdeğer verir ve terkedenekarşı müsahama edemez.
Tasavvufta bir usulvardır.Tarikat görmemişe "avam" denir.Peki tarikat görüp te hakikatı görmemişe ne denir?HerhaldeTarikatın avamı dense gerekir.
Hakikat eskinin hatırası yahut masalı değildir.Kur'an her an tazedir ve yaşanmaktadır.Her an,inzal olmaktadır.Çünkü inzalını gerektiren hadiseler sürekli yaşandığı için uygulanabilirliği devamlıdır.Bahsi geçen her peygamberle alakalı hadiseler el'an yaşanmaktadır.Musa da mevcuttur Furavun'da .Cenab-ı Peygamber'de mevcuttur Ebu Cehiller de.
Allah Teala'nın tüm sıfatları ezelidir ve ebedidir.Şu an da varlığı bulunmaktadır.Adem (a.s) kendi döneminde idi.İbniAbbas'dan (r.a)rivayet edilen bir hadiste:"Allah Adem'den evvel yüzbin Adem halk etti."Peygamber zamanında milyon,milyar trilyon ifadeleri yoktu.En büyük sayı rakamı yüzbinlerle ifade edilmekteyidi.
Vaktin insanı Kamilleri(mürşitleri) vaktin peygamberi mesabesinde olan  varisi nebilerdir ki insanları Allah Teala'yı tanıtmaktalar,tehlikelerden habervermekteler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder