23 Mayıs 2017 Salı

KURAN HAFIZLARI

el- İhya'da der ki:"Nebi (a.s) vefat ettiğinde yirmi bin sahabi vardı.Onlardan sadece altı kimse Kur'an ın tümünü ezberlemişti.Onlardan ikisi hakkında da ihtilaf edilmiştir.Ashabın çoğu bir veya iki sure ezbere bilirdi. Bakara ve Enam surelerini ezberleyen  onların alimlerinden sayılırdı.Sahabe on ayet öğrenir,onların muhtevasıyla amel etmeden başka ayetlere geçmezlerdi.
EBU SAİD HUDRİ (R.A) 'IN ŞÖYLE DEDİĞİ RİVAYET EDİLMİŞTİR."BEN FAKİR MUHACİRLERDEN BİR TOPLULUĞUN ARASINA OTURDUM.ONLARDAN BİR KISMI ÇIPLAK YERLERİNİ GÖSTERMEMEK İÇİN DİĞERLERİNİN ARDINA GİZLENİYORLARDI..BİR KARİ DE BİZE KURAN OKUYORDU.DERKEN RESULULLAH (SAV) ÇIKAGELDİ.ve üzerimize dikildi.Resulullah (sav) başımızda durunca kari sustu.Resulullah (sav)bize selam verdi  ve "Ne yapıyordunuz?"diye sordu.Biz de:"Allah'ın kitabını dinliyorduk"dedik.Bunun üzerine O:"Ümmetimden kendileriyle birlikte bulunmaya sebat etmem emredilen kimseleri var eden Allah'a hamdolsun"buyurdu.Sonra da kendisini bizimle eşitlemek üzere ortamıza oturdu..Sonra eliyle işaret ederek "Şöyle (halka yapın)" buyurdu.Cemaat hemen etrafında halka oldu. ve hepsi yüzlerini ona döndü.Resulullah (sav)"Ey fakir muhacirler, size müjdeler olsun ! Size kıyamet günündeki tam nuru müjdeliyorum.Siz cennete, insanların zenginlerinden yarım gün önce gireceksiniz.Bu yarım gün,(dünya günleriyle)beş yüzyıl eder." buyurdu.


Resulullah ve sahabisi bunlardı.Bugün Resulullah'ın izinden gittiğini söyleyenler,Müslümanların liderliğine soyunanlara bakın:Dünyalık itibarıyla neleri eksik?Hangi lüksünden ödün veriyorlar.Müslümanları yönetme imkanı ve fırsatı verilenlerin ayrıcalık bir özellikleri yokki.Ehli beyte mensubiyet gibi ayrıcalıkları da yok.Siyasi gücü,Ekonomik gücü kullanarak gelecekle alakalı ikmal hesabı yapanlar bilmeliler ki Cenab-ı Hakk iddiacıları mutlaka imtihan eder.Bu güçlerin elden gitmesiyle,sağlık problemleri ile ekonomik krizle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder