21 Ocak 2023 Cumartesi

HZ.ALİ EFENDİMİZE PEYGAMBER VASİYYETİ

Hz.Ali der ki Efendimiz (SAV) bana vasiyet etti  ve  Ya Ali bunları hıfzet hayır görürsün buyurdu.  

"Ya Ali; Her şeyin bir afeti vardır:sözün afeti yalan, ilmin afeti unutmak, ibadetin afeti riya, Zekatın afeti övünmek , Şecaatin afeti zulüm, Cömertliğin afeti başa kalkmak, güzelliğin afeti kendini beğenmek, asaletin afeti kasılmak, hayatın afeti meşru olan vazifelerini yapmaktan utanmak, halin afeti yenilik, ibadetin afeti usanmaktır.

Ya Ali Cahillikten daha beter fakirlik yok.akıldan daha güzel mal yok.Kendini beğenmekten daha korkunç yanlışlık yok.Müşavereden daha kuvvetli yardımcı yok.Yakin(sağlam bilgi) gibi iman yok.Fenalıkları bırakmak gibi koruyucu yok.Güzel huylar gibi soy sop yok.Tefekkür(düşünmek) gibi ibadet yok.

Ya Ali, Yasini şerifi çok oku, aç susuz, çıplak kalmazsın.Hastalık korku ,zindan görmezsin, yalnız kalmazsın, her yerde hürmet görürsün,Bir şeyin kaybolmaz.Bir hastanın başında okursan ecel gelmişse , ölümü asan olur.Akşam okuyan sabaha, sabah okuyan akşama kadar emin olur.

Ya Ali  Yatarken Tebareke suresini oku.Kabir azabı görmezsin, Münkir Nekir sual sormaz.

Ya Ali evinden çıkarken ayetül kürsiyi oku , işlerin kolaylaşır.

Ya Ali, Saili(dilenciyi) reddetme.İsterse at üzerinde gelsin , bir şey ver.Verilen sadaka sailden evvel Allah'a gider.Sabah erken sadaka vermeli.Çünkü, bela ve musibetler sadakanın önüne geçemezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder