19 Şubat 2022 Cumartesi

TARKAN

 "Geçcek" şarkısıyla aslında ne söyledi.Kur'an'ın söylediği ilahi hakikatları ifade etti.Küllü şey in fan"herşey son bulacaktır.Zenginlik, gençlik, sıhhat,güzellik,iktidar v.s adı dünya olan ve insanın nefsinin zevk aldığı şeyler.Aksi durum var mı? Yok..Çünkü mülkün sahibi Allah'dır.Dilediğine verir ve dilediğinden geri alır."Günleri insanlar arasında dönderen Allah'dır".

İlahi hakikatların ifade edilmesine bile tahammülü kalmayanlar,sizleri Müslümanların Tarihi anlatacak.İslamTarihi değil.İslam Tarihi ile Müslümanların Tarihi birbirine karıştırıldığı için Din, zarar görmektedir.Ancak kendi ikballerinin devamı için dini kullanan siyasi hakim zümreler en tehlikeli olanlarıdır.Çünkü bunlar eleştiriye asla tahammül edemeyip ^"zındık, mülhit, kafir, mürted,cehennemlik..." kategorilerini sıkça ifade edip insanları yok etmek üzere her türlü vahşilikte İslam'ın temiz adını kullanırlar.

Ali Şeriati şöyle der:"Komşumuzun bir horozu vardı.Sabah erkenden ötüyordu, bir süre sonra sesi kesildi.Komşumuza horoz nerede dedim? Dedi ki:"Sabahları bizi uyandırdığı için kestik.' Yıllar sonra üniversiteye katıldığımda anladım ki, kim insanları uyandırıyorsa, kesilmeye mahkumdur."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder