17 Ekim 2018 Çarşamba

NEDEN DUALAR KABUL EDİLMEZ

Bazı arifler buyurmuşlardır ki:Her bir huyun , her bir hareketin , her bir amelin kendine has manevi bir kokusu vardır.Bu kokuları bazı melekler kontrolden geçirirler.İnandığını yaşayan, iyiinsan, tam Müslüman olan kişinin duasını Hakk7ın dergahına ulaştırırlarmış.Aksine kötü huylu insanların niyazlarını geri çevirirlermiş.Kötü huylar , günahlar yüzünden duaların yukarılara çıkmasına , Hakk'a ulaşmasına engel olurlarmış.
Yedi kat göğün herbirinde bu vazife ile vazifelendirilmiş özel melekler bulunurmuş.Bu vazifeli melekler ,yedi kötü huyun sahiplerinin dualarını ilahi dergaha yükselmesine mani olurmuş
Birinci kat gökte vazifeli olan melekler ; dua eden kişi "hile" yapan , onu bunu kandıran bir kişi ise, onun istediklerinin kokusundan o kişinin hileci bir kişi olduğunu anlarlar, duayı oraya sokmazlar,geri çevirirlermiş.
İkinci kat göktekiler ;"riya" sahibinin duasını,üçüncü gökte bulunanlar , gönüllerinde "kin" ve "nefret" bulunan kişilerin dualarını yukarıya bırakmazlarmış.
Dördüncü kat gökte olan melekler de "kibir" sahibinin , yani kendisini beğenen , başkalarında kusur, ayıp arayan kişinin duasının yukarıya çıkmasına engel olurlarmış.
Beşince kat gökte bulunan melekler "Hased"i,altıncı kattakiler "insafsızlığı(merhametsizliği)",yedinci kat gökteki melekler ise gözü doymayan, dünya malına çok "haris" olan kişinin duasının yücelere yükselmesine engel olurlarmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder