29 Ekim 2018 Pazartesi

HAZRETİYUSUF(A.S.), DAYANMA GÜCÜ NERDEN ALMAKTAYDI

Hazreti Yusuf birrüya görmüştü,Güneşin,ayın ve onbiryıldızın kendisine secde ettiklerini rüyasında görmüştü.Yusuf (a.s)'ın gerçekrüyaya güvenivardı B yüzdeno, kuyuda iken, zindan da bulunduğuzamanlarda da ,hep gördüğü rüyanın gerçekleşmesini bekliyordu.
Rüyasına güveni olduğundan dolayı kölegibisatılmasından, Züleyha yüzünden kınanmasından , çekiştirilmesinden kederlenmiyor, gamlanmıyordu.
O gerçektenrüyasına güveniyordu.Rüyası mum gibi önünde parlıyordu, onunönünü aydınlatıyordu.KardeşleriYusuf'ukuyuya attıkları vakit ,kulağına Allah'dan ses geldi:"Ey Yiğit !, sen bir gün manevipadişaholacaksın da, sana ettikleri bu cefayı , kardeşlerinin yüzünevuracaksın.Hz.Yusuf'a kuyuda iken seslenen göze görünmüyordu ama, gönül söyleyeni belirtisinden tanımıştı.
Busesten Yusuf'un ruhuna bir güç, bir rahatlık, bir huzur geliyordu..Hz.İbrahim'e nasıl ateş gül bahçesiolmuşsa, bumübarek ses yüzünden kuyu da Hz.Yusuf'a gül bahçesi, birdost meclisi halinialdı.
Yusuf (a.s) bundan sonra netürlü cefaya uğradıysa , o sesin vermiş olduğukuvvetle , güçle, o eza vecefalara dayanıyordu.
Onungibi o,(Elestü birabbiküm)"Ben sizin Rabbinizdeğilmiyim?" sesininmanevi zevkideher müminingönlünde ta kıyamete kadar vardır.
Bu yüzdendirki, müminler ne belalara itiraz ederler, ne de Cenab-ı Hakk'ın "yap,yapma" buyruğundan sıkılırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder